Vandaag verdrinken we in het Antwerpse stadscentrum in een zee van kleuren. Op de tweede verdieping, boven bazar bizar, hebben juweelontwerpster Els Ongenae en restaurantuitbater Yanic Van Meckeren twee kamers voor gasten ingericht. Het paar heeft samen de halve wereld bereisd en van die reizen allerhande objecten meegebracht, vaak in zeer felle kleuren. Die kleuren beheersen ook de gastenverdieping, waar rood en groen nadrukkelijk aanwezig zijn. De eerste kamer is helemaal in het rood. Hoerig rood nog wel, zodat het even wennen is. We knipperen even met de ogen bij een eerste aanblik, maar Els stelt ons meteen gerust. “Het is de kamer van de liefde”, zegt ze, en heeft voor de slechte verstaander ook nog een houten afbeelding uit de Kamasutra tegen de muur gehangen en een Chinees liefdesgedicht. Boven het bed hangt een rode koepel met sluier, erop rust een paar toevallig neergekomen zijden rozenblaadjes en er wordt ook nog aan bijpassende geuren gedacht. We vernemen dat de kamer bijvoorbeeld bedoeld is voor de vrouw die haar man wil verrassen.

In de belendende kamer voert een moeilijk te omschrijven groen de hoofdtoon, staan twee eenpersoonsbedden op een onderstel van bamboe. Beide kamers beschikken over een gemeenschappelijke zitkamer met lichtgroene gordijnen en een paar exotische objecten die de aandacht vragen. Er staan ook bloemen die geregeld worden ververst. Een klein opbergkastje uit India, gemaakt van oude telefoonpalen, springt meteen in het oog, net als de grote, feloranje poef. Her en der vervolledigen rode en oranje Indonesische lampjes het geheel. In een kleine nis staat een elektrische waterketel en is er volop thee en koffie voorhanden.

Door de aard van die tweede verdieping leent de b&b zich uitstekend voor twee koppels die samen reizen, of voor een gezin met twee kinderen. Twee stellen die elkaar niet kennen, willen de initiatiefnemers niet bijeen stoppen, vanwege die gemeenschappelijke zitkamer. In dat geval mag wie eerst huurt een van beide kamers kiezen en krijgt ook de bijbehorende zitruimte.

Voor het ontbijt werd een originele keuze voorzien: óf het wordt voor de deur neergezet, óf de gasten kunnen om de hoek bij Het Dagelijks Brood ontbijten.

‘Siddhartha’ beschikt over twee kamers die voor 4500 fr. worden verhuurd, inclusief ontbijt. Bij gebruik door drie personen wordt 6000 fr. gevraagd, vier slapers betalen samen 7500 fr.

Siddhartha, Steenhouwersvest 18, 2000 Antwerpen. Tel. 0476-41 64 28.

PIERRE DARGE / FOTO’S JAN VERLINDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content