Uitverkorenen overnachten als maharadja’s in een parel van hedendaags design en rijke geschiedenis, een van de bijzonderste luxehotels ter wereld.

Als de buschauffeur op de terugrit van de jaïntempels van Eklingji naar Delwara verneemt dat we uitstappen aan het Devi Garh Palace, trekt hij, en met hem de hele bus, grote ogen. Jullie zien er maar gewoontjes uit om in dat paleis te logeren, zie ik de Indiase reizigers denken. En hotelgasten van dit prestigieuze oord reizen ook nooit met de bus, maar arriveren minstens in limousines, verklaren de jongens die ons rondleiden in het dorp. Devi Garh Palace kreeg vorig jaar van het reismagazine Condé Nast Traveller de award voor ’s werelds beste hotel qua klasse en design. Het kasteel is dan ook een icoon voor het glamoureuze India en een Bollywooddroom voor gewone stervelingen.

Devi Garh Palace ligt op een heuvel boven het slaperige dorp Delwara, langs een van de bergpassen die leiden naar de vallei van Udaipur. Het complex dateert uit de achttiende eeuw en generatieslang leefden hier échte koningen. Toen de dynastieën van Rajasthan in de jaren zestig opgeslorpt werden in de jonge Indiase staat, bleef het paleis verweesd achter. Na decennia verwaarlozing en een jarenlange heropbouw opende het all suite hotel enkele jaren geleden als een van de absolute tophotels in India, door internationale bladen al snel opgepikt als een bestemming op zich.

Het paleis is gebouwd in de typische monumentale stijl van Rajasthan, met balkons, erkers en torentjes rondom zich die prachtige panorama’s bieden over de heuvels van Aravali. Qua schoonheid moet Devi Garh Palace absoluut niet onderdoen voor de talrijke paleizen in Udaipur. Van kitscherig historisme of foute nostalgie is in het vijfsterrenkasteel geen sprake. Bij de sublieme restauratie koos men voor strak hedendaags design, met royaal gebruik van lokaal marmer en halfedelstenen zoals parelmoer, malachiet of lapis lazuli. Aan de structuur van het gebouw, dat opgebouwd is als een traditionele woonst rond vijf binnenpleinen, werd niet geraakt. Het doolhof van gangen en trappen, binnenplaatsen en wandelbalkons, herbergt 38 luxueuze suites.

Ons wordt de premium Devi Garh Suite toegewezen, fabelachtig met twee zithoeken en een doorloopdressing naar de riante marmeren badkamer die baadt in kaarslicht en rozenblaadjes. Onze glazen slaapkamerwand kijkt uit op een zwart marmeren privézwembad. Op heel wat intieme balkons, binnentuinen, terrassen en zelfs in een meditatiekamer kan je romantisch dineren en dit op elke verdieping van het paleis. Maar deze optie laten we aan ons voorbijgaan, want met een eigen dakterras en privéjacuzzi is de keuze voor nachtelijke roomservice al snel gemaakt. Zelfs een cynicus zou hier romantisch worden. Het zal dan ook niemand verbazen dat volgens de geruchtenmolen Elizabeth Hurley en Arun Nayar, de schatrijke Indiase zakenman uit Londen, deze droomlocatie in optie nemen voor hun driedaags huwelijksfeest dat binnenkort plaatsheeft.

Praktisch

Devi Garh Palace telt 38 suites, waaronder de Devi Garh Suite met privézwembad en jacuzzi.

Prijzen ongeveer 310 euro voor een tuinsuite, 540 euro voor een suite in het paleis tot 1000 euro voor de Devi Garh Suite. Verschillende activiteiten worden aangeboden, van yoga tot kameelsafari’s.

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Joker Reizen, ticketspecialist voor prijsbewuste vluchten en XO Private, dat over een portfolio beschikt van bijzondere luxehotels.

Info : Devi Garh Palace, www.deviresorts.com, XO Private in Brussel, www.xoprivate.com, 02 674 28 68. Vluchtinfo : www.joker.be/vliegtuigtickets of bij een van de tien Jokerkantoren.

samengevat

– Design

– Authentiek

– Rustig

– Romantisch

– Zwembad

– Restaurant

– Wellness

– Celebrity spotting

– Trendy

– Kindvriendelijk

Tekst en foto’s Jo Fransen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content