Ligging: in de natuur, langs de weg naar barvaux

Sfeer: intiem met sobere accenten

Reistijd: anderhalf UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

Prijzen: zeer redelijk

Anderhalve kilometer ten noorden van Barvaux bevindt zich een restaurant dat niet meteen in het oog springt, omdat het grotendeels verscholen ligt in het groen. En toch is de plek een publiekstrekker en zit Le Cor de Chasse bijna dagelijks vol. Niet helemaal toevallig natuurlijk : Mario Elias verwierf er kort geleden zijn eerste Michelinster, maar die was enkel de kers op de taart. De Oostendenaar, die als kind met zijn ouders naar de Ardennen verhuisde en in Spa studeerde, stond al jaren in de regio bekend als een uitmuntend bereider van wild.

Maar Le Cor de Chasse is ook een logeeradres, en dat komt de verwende eters in tijden van alcoholcontroles goed uit. “Toen we hier in 2001 arriveerden, was de hotelinfrastructuur er al wel, maar daarmee is ook alles gezegd. We hebben de zaak beetje bij beetje opgefrist en twee jaar geleden zijn we met de kamers begonnen. Dat was hard nodig want de badkamers lagen destijds op de gang.”

Door het aantal kamers te verminderen, zorgde het echtpaar voor meer ruimte : boven bevinden zich nu drie standaard- en vier grote kamers. Zelf slapen we in kamer zes, een van de grotere, en moeten toegeven dat het met de ruimte erg meevalt. De in overwegend bruine tinten gestoken slaapkamer ademt een warme, maar wat sombere sfeer uit die met de lichtpunten wel romantisch oogt. Bovendien is er ook een eigen salonnetje waar de televisie staat. De sfeer is sober modern, maar niet overdreven, en er ligt een raffiatapijt op de vloer. Ook in de badkamer met ligbad domineren dezelfde kleuren, al laat zich de slijtage hier en daar al voelen.

Toch komen de meeste gasten in de eerste plaats voor Mario’s culinaire hoogstandjes. Ze kunnen dan vooraf in een intiem salonnetje van het aperitief proeven, om vervolgens naar het L-vormige restaurant door te schuiven, waar elke tafel naar buiten kijkt. Mario, die eerder in het Château d’Hassonville en in de Sanglier des Ardennes werkte, brengt een erg verfijnde en toch betaalbare keuken op tafel, en dat is meer dan het vermelden waard. Zijn vrouw ontfermt zich met verve over de zaal.

’s Morgens wacht er ook nog een uitgebreid ontbijt. In de week, als er minder gasten zijn, wordt dat aan tafel geserveerd, op drukke dagen is er een ontbijtbuffet.

Le Cor de Chasse telt zeven kamers die tegen 80 en 95 euro verhuurd worden, inclusief de ontbijten. In het weekend is er keuze uit enkele speciale gastronomische formules.

Le Cor de Chasse, Petit Barvaux 97, Barvaux-sur-Ourthe, 086 21 14 98, www.lecordechasse.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content