GERMAINE THYS / FOTO’S LIES WILLAERT

Wat

Stay Young-systeem komt uit Groot-Brittannië overgewaaid en belooft een face- of bodylift zonder chirurgische ingreep. Het gaat om stimulatie van het gelaat (of het lichaam) met een galvanische microstroom. Het apparaat waarmee de behandeling uitgevoerd wordt, is een kastje met wat knopjes, een paar draden en elektroden. Stroomstootjes activeren de huidlagen en de onderliggende spieren van het gezicht. Zo worden onder andere de stofwisselingsprocessen in de huidcellen versneld, waardoor een capillaire dilatatie optreedt en het collageengehalte toeneemt met 73 procent. In mensentaal: huid en spieren verjongen. De behandeling zou rimpels, lijnen, striemen, littekens, cellulitis, wallen en donkere kringen om de ogen verminderen. Het systeem wordt in de Benelux ingevoerd door Wendy Angrave, Britse en medezaakvoerder van groothandel Silky Oaks in Lier. De behandeling wordt in diverse Belgische schoonheidsinstituten aangeboden.

Onze bevindingen

Mijn rimpels en wallen heb ik eerlijk verdiend in de loop van mijn achtenvijftig jaren. De treurplooien naast mijn neus zijn familietrekken, de diepe verticale rimpel tussen mijn ogen herinnert me aan gepieker, ergernis en stress. De wallen komen van wijn, van nachtbraken en van andere, in ernst doorwaakte nachten. Voorts heeft de tijd zijn werk gedaan: verslapte kaaklijnen, uitgezakte wangetjes en hier en daar zo’n bruine vlek die Colette de ‘kleine herauten van de dood’ noemde. Ik wil geen mes in mijn vel, ik heb al genoeg mes gehad, daarom vind ik het niet echt een opoffering om drie maanden lang, twee keer per week, de kuur van twaalf facial tonings te ondergaan.

Galvanische microstroom: het klinkt griezelig, maar ik heb er weinig van gevoeld. Hoogstens af en toe een kriebeltje, bovendien viel ik steevast na enkele minuten in slaap. Dat overkomt haast iedereen die op de tafel komt liggen, wordt me verzekerd. Eerst wordt met een lotion elk spoor van cosmetica weggehaald en vervolgens wordt mijn gezicht bedekt met groene transparante gel, die moet voor een optimale stroomgeleiding zorgen. De schoonheidsspecialiste zet afwisselend zachte en stevige druk op zenuwpunten en gezichtsspieren. Zo leer ik in de loop der weken precies het plekje kennen (aan de bovenkant van de oogholte, net onder het oogbeen waar de neusrug begint) waar het spiertje ligt dat verantwoordelijk is voor de diepe verticale piekerrimpel. Na vijf behandelingen begin ik het te horen: “Je huid ziet er zo goed uit, vakantie gehad?” Zelf zie ik nog niets, wellicht kijk ik dagelijks te vaak in de spiegel om een evolutie te kunnen zien. Na twee maanden voel ik dat mijn wangen niet meer in een rechte lijn overgaan in mijn hals. Ook heb ik de indruk dat mijn hangwangetjes (familietrek van vaderskant) verminderen. Na twee en een halve maand vraagt de Beste Vriendin achterdochtig: “Er is iets met je gezicht. Wat heb je laten doen?” “Het vlees komt terug aan de beenderen” antwoord ik raadselachtig. Mijn gezicht voelt inderdaad steviger aan: alsof alles beter op zijn plaats zit. Zelfs als ik moe ben, staat dat niet meer zo op mijn gezicht te lezen.

Conclusie: dit is een goede oplossing voor wie het verouderingsproces nog wat wil uitstellen. Na een paar maanden is om de vijf tot zes weken een ‘onderhoudsbeurt’ aangewezen. Voor spectaculaire resultaten is er nog altijd de chirurg.

Prijs

Een gezichtsbehandeling Facial Toning van een uur kost 74,50 euro. Een kuur van twaalf beurten kost 819,50 euro. Behandelingen ter verbetering van de huidstructuur, het minder zichtbaar maken van littekens op gelaat en lichaam, behandelingen van ogen, handen, buste, dijen, buik of tegen acné kosten van 24,80 euro tot 49,60 euro per behandeling.

Info

Silky Oaks bvba, Brouwerijstraat 8, 2500 Lier.

03 488 35 83, fax 03 488 57 55,

info@silkyoaks.be

website:

www.silkyoaks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content