IN DE MOOIE SONOMAWIJNVALLEI, NABIJ SAN FRANCISCO, BOUWDEN DE NEDERLANDSE NATASCHA COUVREUR EN HAAR PARIJSE MAN OLIVIER AZANCOT, EEN BUNGALOW UIT DE FIFTIES OM TOT EEN BUITENVERBLIJF.

Natascha Couvreur, afkomstig uit het Nederlandse Harderwijk en Olivier, een rasechte Parisien, kochten dit huisje in de buurt van San Francisco zo’n twee jaar geleden. “Olivier en ik wonen al zeker twintig jaar in San Francisco. Ik strandde hier na een reis met een vriendin. Rond diezelfde tijd kwam Olivier, die net klaar was met zijn hotelopleiding in Parijs, hier werk zoeken. In 1990 opende hij Café Bastille, een Franse bistro, die nu in heel San Francisco bekendstaat om zijn culinaire historie en kwaliteit. Inmiddels hebben we samen een gezin met drie dochters. En sinds kort dus dit weekendhuis !”

Ruimte om samen te zijn

Het dorpje Sebastopol ligt op twintig minuten van de Grote Oceaan, oorspronkelijk hadden de Miwok- en Pomo-indianen zich in dit gebied gevestigd. In de negentiende eeuw, tijdens de goldrush, werd het een bekende nederzetting. De streek heeft dan ook alles mee. “Het is een heerlijk natuurlijke omgeving”, vertelt Natascha. “En het huis had net dat wat we zochten. Rustig gelegen, net iets buiten het dorp, een grote tuin met zwembad en genoeg ruimte om in het weekend vrienden te kunnen ontvangen. Ik wist meteen dat ik het wou en hoe ik het wou. Ik heb gewoon inzicht in ruimtelijke mogelijkheden. Sinds kort heb ik ook mijn eigen werkplaats waar al mijn gereedschap hangt. Ik kan daar uren klussen, meubelen maken of schilderen.”

“Olivier en ik wilden een grote open leefruimte, een plek om te wonen, te eten en te koken. Met plaats ook waar de meisjes kunnen spelen, noem maar op. Een plek voor ons vijven.”

De enige echte verbouwing was de garage, die werd bij de leefruimte aangesloten. Ook moest er zeker een gastenverblijf komen. Een bijgebouw, net naast de bungalow, leek daarvoor de ideale basis. Er werd een nieuwe badkamer en een kleine bergruimte geïnstalleerd. “Als vrienden komen logeren, slapen alle kinderen daar samen. Voor zover er geslapen wordt,” grapt ze, “meestal horen we tot laat in de nacht muziek en gelach.”

Zelfgemaakt

Bijna alle nieuwe interieurelementen, zowel in het woonhuis als in het gastenverblijf, zijn door Natascha zelf ontworpen en gemaakt. Andere spullen werden op straat gevonden of simpelweg bij Ikea gekocht. Natascha kan als geen ander alledaagse dingen omtoveren in ‘designobjecten’, zoals de zwarte eettafel, waarvan je zou zweren dat het een Italiaanse creatie is. Maar Natascha maakte haar zelf van gewone houten plankjes. “Alles hier in huis is gemaakt met hamer en spijker, een zaag, verf en klittenband. Noem het een mix van recycled and new. Wij hadden een modern familiehuis voor ogen, waarin de originele fiftiesdetails werden behouden, maar dat toch ook een tikje stoer oogt. En wat ik niet in de winkel kan vinden, maak ik gewoon zelf.”

DOOR MARC HELDENS – FOTO’S MARK SEELEN

ALLES HIER IN HUIS IS GEMAAKT MET HAMER EN SPIJKER, EEN ZAAG, VERF EN KLITTENBAND.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content