Een bosbad nemen in Miramonti Boutique Hotel

Locatie: Miramonti doet vermoeden dat je in de bergen terechtkomt, maar als je in het donker aankomt, is het uitzicht een zwarte vlek met een spinnenweb van straatlichten van Merano. Je pakt uit, gaat lekker eten, slaapt zacht, en pas ’s morgens blijken de Dolomieten aan je voeten te liggen. Het uitzicht is niets minder dan magistraal en het is overal. In elke kamer, het restaurant, het spectaculaire zwembad en de bossauna-op-stelten. Merano, een charmante mengeling van middeleeuwse straatjes, jugendstil en Italiaanse flair, ligt 1000 meter lager, een haarspeldbochtenrit van zo’n halfuur. Wij vlogen op Milaan en reden op drie uur naar Hafling.

Ideaal voor: Bergliefhebbers die op stijlvolle wijze weg willen van de wereld. Ook perfect voor een elegante pitstop op weg naar een dieper deel Italië.

Stijl en inrichting: Carmen en Klaus Alber verbouwden een traditioneel Zuid-Tirools hotel om tot een modern designhotel. Het voelt alsof je op bezoek bent bij je favoriete neef en nicht, je-weet-wel, die met een uitstekende smaak.

Service en activiteiten: De ontvangst is oprecht hartelijk en de 007-link – de Bondfilm The Spy Who Loved Me werd in de buurt opgenomen – getuigt van gevoel voor humor. In de spa kun je niet anders dan compleet ontspannen, met drie sauna’s, overvloedige rustplekken en een zeer Instagrammable zwembad. Het hotel biedt ook wandelingen met eigenaar Klaus en contemplatieve bosbaden met psycholoog Martin Kiem, die je misschien wel op een andere manier naar de natuur doen kijken.

Kamers: 43 kamers in 5 stijlen en 19 prijscategorieën. Wij logeerden in de glamoureuze 007-kamer, met panoramisch raam, douche-met-bergzicht en groot zonnig terras. In de badkamer vind je de heerlijke producten van Comfort Zone.

Eten & drinken: Noord-Italiaanse slow food wordt geserveerd in het panoramische Klassik-restaurant. Nostalgische fans van raclette dineren in de traditionele Stube en na het wandelen of skiën zijn er om vier uur taart, cake en kruidenthee. Het verse bloedsinaassap bij het ontbijt is heerlijk en het Miramonti-ei met spinazie de ideale start voor een actieve dag. Vegans zijn welkom.

Waar voor je geld: Kamer met ontbijt vanaf 106 euro pp/pn. Gezien de spectaculaire ligging, warme ontvangst en het mooie design vinden wij het deze prijs zeker waard.

hotel-miramonti.com

Een bosbad nemen in Miramonti Boutique Hotel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content