Een behaaglijk clubgevoel
Chris Gernay en Dieter Meyer exploiteren La Rosa, een trendy brasserie met verzorgde keuken, waar jong en oud zich thuis voelen.
:: La Rosa : Mechelsesteenweg 398, 2650 Edegem. 03 454 37 25. Lunch voor- en hoofdgerecht met koffie 19 euro. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten. www.larosa.be
Het hoekhuis aan de Mechelse- steenweg waar gedurende veertig jaar café het Rozenhof te vinden was, onderging een metamorfose en is sinds anderhalf jaar het platvorm van de hedendaagse brasserie La Rosa. Het restaurant is op afstand te herkennen aan de rode neonverlichting aan de façade. Parkeren doe je best aan de overkant, om vervolgens op eigen risico de drukke Mechelsesteenweg over te steken. Binnen in La Rosa wachten modern gedecoreerde, open vertrekken, die aan de achterkant uitgeven op de keuken.
Wij worden onthaald door een vriendelijk meisje en krijgen een tafel in het rookvrije vertrek aan de straatkant toegewezen. Boven ons, aan het hoge plafond, hangen reusachtige, kokervormige schemerlampen. De verlichting brengt sfeer maar heeft ook zijn nadelen : de op zwart karton gedrukte spijskaart is in het getemperde licht nauwelijks leesbaar. La Rosa heeft een parketvloer, waarop brasserietafeltjes staan opgesteld, omgeven door moderne zetels en banken. Vier decoratieve muurpanelen van sterk uitvergrote fo- to’s van rozen domineren het eetgebeuren. De omgeving, de verlichting en de muziek brengen een zacht clubgevoel. Toch zitten er aan tafel mensen van alle leeftijden : La Rosa valt immers in de smaak bij jong en oud. Dat komt niet alleen door de inrichting en de sfeer, maar ook en vooral door de verzorgde keuken.
La Rosa is een project van Chris Gernay, die zich mede bezighoudt met het Jazzy Josephine Café in Mortsel, en Dieter Meyer, die voor de dagelijkse gang van zaken zorgt. Chef-kok is Wannes Sabbe. Deze globetrotter werkte in Frankrijk bij Michel Guérard, in Napels bij Don Alphons, in Kaapstad bij La Grande Roche en in Lives-sur-Meuse in La Bergerie. De door hem samengestelde spijskaart groepeert Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten, gebracht op een eigentijdse manier. De specialiteiten van Wannes Sabbe zijn visbereidingen en gekonfijte eendenbout met gebakken aardappelen (17,50 euro).
Geen menuformule
Wij bestudeerden de spijskaart zo goed als het kon en misten een menuformule : in La Rosa ben je ’s avonds verplicht om à la carte te eten. Wij kozen twee verschillende voorgerechten : torentje van met ganzenlever gevulde kwartel, opgediend met spekjes, groene kool, aardappelrösti en een gevogeltejus (15 euro) en exotische sla van eiernoedels met tataki van kort aangekorste tonijn en sushi, geserveerd met blokjes tomaat en avocado in Thaise dressing (13 euro). Beide voorgerechten wisten te behagen. Als hoofdgerechten volgden : tournedos van struisvogel op ragout van boschampignons met fondant gebakken aardappelen, spinazie en een saus van fine champagne (21,50 euro) en ossobuco met merg in been, getomateerde kalfsjus en keurig op maat gesneden en afzonderlijk gegaarde groenten (17,50 euro). Deze smakelijke en evenwichtige gerechten kwamen aan tafel in grote, komvormige borden. Het nadeel van deze borden is dat het bestek niet losgelaten kan worden, anders verdwijnen mes en vork in de saus. Het glas werd gevuld met een Enate Crianza Somontano 2000, een goede maar koppige karakterwijn, gemaakt van cabernet sauvignon en tempranillo-druiven (29,50 euro).
Het aanbod aan nagerechten kon ons niet verleiden. Wij vroegen de rekening en die bedroeg 50 euro per persoon : een juist bedrag voor een smakelijke maaltijd met een goede fles wijn voor twee in een sfeervolle omgeving.
Pieter van Doveren I foto’s Jan Caudron
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier