EEN BEAUTYRITUEEL IN ZES STAPPEN

© GETTY IMAGES

Nectar. Elixir. Serum. En nu facilitator. Allemaal producten die de efficiëntie van ons beautyritueel willen boosten. Ultimune, het nieuwe concentraat van Shiseido, wil zelfs ons immuunsysteem versterken.

Dat er een verband is tussen de kwaliteit van onze huid en de mate waarin die in staat is om zich te verdedigen tegen allerhande nefaste factoren klinkt logisch. Maar een schoonheidsproduct bedenken dat het immuunsysteem van de huid zou beïnvloeden. En toch, na twintig jaar research en niet minder dan 31 octrooien lanceert Shiseido dit najaar een nieuw type verzorging in een categorie die we nog het best kunnen bestempelen als facilitators. Geen serum of lotion maar een goedje dat iedereen – ongeacht leeftijd, ras of huidtype – een optimale huidconditie belooft.

Voorkomen is beter dan genezen, luidt de mantra achter deze innovatie. “Shiseido wil schoonheidsproducten creëren die de zelfregulering, of met andere woorden het evenwicht van de huid, intact houden. En ik ben er altijd al van overtuigd geweest dat het immuunsysteem dé sleutel was om dat doel te bereiken”, aldus Junichi Hosoi, specialist in huidaandoeningen die zich heeft verdiept in de studie van de Langerhanscellen.

Die cellen van Langerhans bewaken de immuniteit van onze huid. Ze kunnen elke mogelijke aanval op de huid detecteren en meteen de keten van afweermechanismen in gang zetten. Een taak die ze onder meer kunnen vervullen dankzij de kalmerende enzymen aan het celoppervlak. Helaas boeten die enzymen aan efficiëntie in met de leeftijd en door stress. Daarom kienden de Shiseido-laboratoria een complex van actieve stoffen uit dat rechtstreeks op de Langerhanscellen inwerkt zodat die zich opnieuw van hun taak kunnen kwijten.

De gebruiksaanwijzing ? Helemaal volgens de Aziatische traditie adviseert Shiseido om de huid eerst te reinigen en dan een verzachtende lotion te gebruiken zodat de producten beter in de huid dringen. Dan komt Ultimune en pas daarna de serum en crèmes die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de huid. Een beautyritueel in zes stappen dus, make-up niet inbegrepen.

UNIVERSELE COCKTAIL

Bij Clinique daarentegen is het met het nieuwe Custom-Repair Serum de bedoeling om het ritueel te vereenvoudigen. Met zijn ‘intelligente’ formule detecteert het serum wat de huid nodig heeft om vervolgens enkel en alleen die elementen vrij te geven die de huid voor haar herstel nodig heeft. Een universele cocktail dus voor elke leeftijd, elke origine, elk huidtype maar tegelijk ook maatwerk. Het geheim ? Een vernuftige mix die door 37 octrooien wordt beschermd en zowel kalmerende als uiterst actieve componenten bevat. Zo komt de huid tot rust en herstelt zij zich, terwijl de actieve componenten doelgericht de strijd aanbinden met ouderdomskwaaltjes. Voor een optimaal resultaat gebruikt u het tweemaal daags tussen het driestappenhuidverzorgingsprotocol van Clinique en uw favoriete moisturizer.

We blijven bij de serums. De meeste nieuwkomers – waaronder ook de vernieuwde formules van bestsellers als Longevity Concentrate Orchidée Impériale van Guerlain, Lift-Affine Visage van Clarins en Sublimage L’Essence van Chanel – positioneren zich als uitbreidingen van bestaande gamma’s. Bij Estée Lauder krijgt het premiumgamma Re-Nutriv er het gloednieuwe elixir Ultimate Diamond bij, een duo concentraten die pas bij het aanbrengen worden gemengd met het oog op optimale chemische stabiliteit van de delicate formules. De goudkleurige tube bevat 24 karaat goud om de huid te verzachten en extract van zwarte truffel om de huidcellen te activeren en de productie van collageen en elastine te stimuleren. Het kostbare mengsel van de platinakleurige tube maakt poriën minder zichtbaar, strijkt het huidoppervlak glad en sublimeert de textuur van de huid. Ideaal dus om uw beautyroutine mee af te ronden, net vóór de make-up.

Het nieuwe serum Le Lift van Chanel versterkt de werking van de eerder gelanceerde crèmes in het gamma en is ook een heus cosmetisch ‘infuus’ met Resveratrol-12. Het geeft zijn actieve stoffen twaalf uur lang geleidelijk vrij : de aanmaak van collageenvezels en van elastine wordt aldus trapsgewijs geactiveerd, waardoor de globale architectuur van de huid verbetert.

DOOR ISABELLE WILLOT & BEWERKING DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content