Edguard ***

Ooit woonde in deze statige stadsvilla meneer Edguard zelf. Vandaag is zijn achterkleinzoon en huidig burgemeester van Aalst Christoph D’Haese de drijvende kracht achter Gastrobar Edguard. Een restaurant en traiteur in één, een eatail (de samentrekking van eatery en retail), waar de Aalstenaar betaalbaar en toegankelijk goed eten kan vinden. Voor de uitvoering van die missie rekent D’Haese op chef Ayrton Verhaegen (onder meer ex-Hof van Cleve).

Edguard ***

In de hal van het prachtig gerenoveerde pand wordt het eatail-concept ons wat duidelijker. In witmarmeren koeltogen vind je allerhande flessen, zakjes, conserven en kant-en-klaarmaaltijden.

Het menu verklaart wat goed eten hier betekent. Edguard kiest voor de klassieke Frans-Belgische keuken en dat kunnen we toejuichen. Een goed uitgevoerde, klassieke kaart is zeldzaam geworden in het culinaire landschap.

Het suggestiemenu (50 euro) wordt ons warm aanbevolen, maar het aanbod à la carte is te aanlokkelijk. Terwijl we een keuze maken, laten we alvast wulken in Szechuan-bouillon (11 euro), een blikje sardines met zalige zoetzure tomatentapenade (9 euro) en een huiscocktail (icetea van alcohol, 8,90 euro) aanrukken. Bij de voorafjes hebben de garnaalkroketten (18 euro) een perfect knapperige korst en smeuïge vulling, maar er ontbreekt wat punch. Mijn gezelschap eet maatjes (12 euro) die smaken als “de beste ooit”. Ik proef en beaam: zachtzilt en botermals met een zeer lekkere garnituur.

Ook het vervolg ontgoochelt niet. De vol-au-vent- de-luxe (27 euro) smaakt heel juist en rijk en de keuken is gul met garnaal en kalfszwezerik. Aan de overkant van de tafel verschijnt de dunne lende van het Simmental-rund (36 euro) uit de Josper-grilloven: smaakvol, met een lichte pepersaus en geglaceerde prei. Alleen de slappe frietjes vallen uit de toon en zijn de huisgemaakte mayonaise onwaardig.

Ondanks enkele schoonheidsfoutjes maakt Edguard zijn belofte van makkelijke gastronomie op niveau helemaal waar. Het prachtige kader, de warme bediening en de billijke prijzen maken het plaatje compleet.

Waar

Arbeidstraat 2, 9300 Aalst.

edguard.be

Type keuken

Toegankelijke bistrokeuken, rechttoe rechtaan.

Sfeer en geluid

Moderne bistro met authentieke elementen in een gezellig geroezemoes.

Rekening

We betaalden 171 euro voor twee personen.

* MATIG ** CORRECT *** POSITIEVE BELEVENIS **** AANRADER, DE OMWEG WAARD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content