Rekenspel.Chee. tos 24 Game is de naam van een nieuw, aantrekkelijk rekenspel uit Amerika dat de rekenvaardigheid van jonge schoolkinderen enorm blijkt te stimuleren. Ook rekenzwakke kinderen en allochtonen komen aan hun trekken omdat het spel in verschillende moeilijkheidsgraden kan gespeeld worden en omdat de spelregels zo eenvoudig zijn dat er weinig taal aan te pas komt. Het spel bestaat uit kleurrijke kaarten waarop 4 cijfers onder de 10 staan en het is de bedoeling om met deze cijfers door optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen zo snel mogelijk tot 24 te komen. Alle basisscholen kunnen het spel gratis aanvragen. Chipsfabrikant Smiths brengt het tijdens de lanceringsperiode onder de vorm van flippo’s.

Info : (03) 241.00.30

Nieuw kleedje. De Roda plantaardige smeer- en bakboter steekt sinds kort in een nieuw vlootje met een handiger vorm en gezelligere kleuren. De samenstelling van het smeerproduct beantwoordt aan de wensen van het moderne gezin : een goede vetzuursamenstelling, veel toegevoegde vitamines en een volle smaak.

Info : (051) 33.25.03

Receptenmapje. Met de hulp van chef-kok Felix Alen van het Hof te Rhode in Schaffen-Diest stelde Nutroma een receptenmapje samen met 7 exclusieve gerechten, waarin Nutroma room vervangt. Nutroma is een “ingekookte” melk met een romige smaak maar met een beduidend lager vetgehalte dan room. De melk laat zich goed mengen met zuren als azijn of citroen en leent zich daardoor uitstekend tot allerlei keukenbereidingen. Het mapje kan gratis aangevraagd worden via een coupon op de Nutroma-flessen.

Smurfenkoek. Een nieuwe lekkernij bij Delacre zijn de smurfenkoekjes, bedoeld als tussendoortje of hongerstiller op school. De koekjes stellen de verschillende smurfengezichten voor en de hoed is telkens bedekt met chocolade. Wordt verkocht in dozen van 12 koekjes, verpakt per 3. Prijs : 53 fr.

Pasta.Maestria van Panzani maakt het leven van de pastakoker een stuk eenvoudiger. Ook al verliest hij de aangegeven kooktijd uit het oog (5 min.), de pasta blijft “al dente” en ze gaat ook niet kleven. Maestria is het resultaat van intens onderzoek naar een nieuw fabricageprocédé. Verkrijgbaar in penne rigate, torti en macaroni, in een nieuwe verpakking van soepele aluminiumfolie.

Info : (03) 760.16.26

Zuur wordt zoeter. De zachtere aanpak van traditioneel zure sausen valt vooral bij jonge mensen in de smaak. Vandaar ook de Tomato Pickles van Devos-Lemmens, die de zure smaak van gepekelde bloemkool, uitjes en augurken verzoenen met een fijne tomatensaus. Een detail : deze saus kan ook warm geserveerd worden.

Transparatie, net als in het golden bridge horloge, kenmerkt het nieuwe Corum-gebouw.

De puzzel lijkt wel herontdekt. Ravensburger ziet de verkoop alsmaar stijgen.

Lotus Maestro : huishoudpapier van een nieuwe generatie.

Rekenvaardiger met Chee. tos 24 Game.

Roda in een nieuwe verpakking.

Smurfen als tussendoortje, een nieuw idee van Delacre.

Maestria van Panzani, pasta van een nieuwe generatie.

Warm of koud, Tomato Pickles van Devos-Lemmens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content