Driemaal Spitsbergen

Een ijsbeer op zoek naar een hapklaar zeehondje. © Istock

Spitsbergen behoort tot de laatste echte wildernissen ter wereld. SNP Natuurreizen organiseert drie actieve reizen naar de eilandengroep in de Noordelijke IJszee.

1. Zeilen naar het noorderlicht:

aan boord van een stoere tweemaster vaar je tussen de gletsjers door naar de aurora borealis. Onderweg ga je verscheidene keren aan land voor een wandeling op sneeuwschoenen. Dan heb je de kans ijsberen, rendieren, poolvossen en andere arctische dieren te zien. Overnachten en dineren doe je aan boord van het zeilschip, dat niet overdreven luxueus, maar wel comfortabel is. De reis voor een internationale groep van maximaal twintig reizigers vindt plaats in september en oktober 2018.

2. Wandelen met Willem Barentsz:

in 1596 ontdekte deze Nederlandse zeevaarder Spitsbergen. Tijdens deze reis, die je in april kunt maken, wandel je in zijn voetsporen en zie je, net als hij, walvissen, ijsberen en duizenden zeevogels.

3. Naar de koning van de noordpool:

in juni, wanneer de zon boven Spitsbergen niet ondergaat, vaar je aan boord van een voormalig oceanografisch onderzoeksschip naar het noorden van de archipel, waar de kans op het zien van ijsberen het grootst is. Je gaat geregeld aan land voor excursies en wandeltochten en aan boord kun je luisteren naar boeiende lezingen.

snp.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content