Drie nieuwe keukentrends

Builtjes bewaren

Afvalvrij, een grote geut recyclage en een portie zelfgekweekt groen: zo ziet onze kookplek er morgen uit.

1. Builtjes bewaren

Elke dag worden er ongeveer 160 miljoen theebuiltjes weggegooid in Londen, en dat zette ontwerpers Michael McManus en Matt Grant aan het denken. Ze transformeerden het theeafval onder meer tot door origami geïnspireerde onderzetters en vazen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, van rooibos tot English breakfast.

dustlondon.co

2. Hangende kruidentuin

Het Barcelonese label Benditas ontwierp een lamp die naast een lichtbron ook een kruidentuintje is. Het roestvrije staal waaruit de lamp gemaakt werd, reflecteert licht en warmte op de plantjes. Een hangende miniserre, zo je wilt.

Prijs op aanvraag, benditas.studio/

3. Nultolerantie

Draai de naam Orez om en je begrijpt het doel van dit Amerikaanse merk. Met hun zero waste-collectie zetten Ramona Barnes en Ana Pincus in op minimalistische ontwerpen van herbruikbare materialen. Afval verminderen begint bij investeren in het juiste keukengerei.

orezlifestyle.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content