Tiffany Thijs (25)

“Merken zijn voor mij absoluut niet belangrijk, ik ben ook niet trouw aan bepaalde winkels. Ik jog, fitness, speel tennis en hockey, dat zijn veel verschillende outfits. En thuis draag ik weer andere gemakkelijke kleren, om in te koken, bijvoorbeeld. Dan wil ik wel eens een lange sportbroek dragen, wat ik bij de cardiotraining bijvoorbeeld niet praktisch vind. En ja, ik ben niet vies van een kleurtje, dat is leuker dan het eeuwige zwart. Je bent nu eenmaal niet alleen in de sportclub en het oog wil ook wat. Sportschoenen moeten voor mij allround zijn, ik mag er niet aan denken dat ik naast mijn hockeyspikes voor elke sport een ander paar zou moeten kopen.”

Ali Hany (31)

“Ik draag zorg voor mijn lichaam, ik kom hier elke dag trainen, telkens een andere spiergroep. Kleren helpen je om je lekker in je vel te voelen, ook sportoutfits. Ik breng hier flink wat tijd door en dan wil je natuurlijk niet altijd in hetzelfde plunje gezien worden. Aangezien ik intens train, heb ik een voorkeur voor stoffen die ‘ademen’ en aangenaam aanvoelen op de huid. Ik zal ook eerder merkkleding kopen dan iets anoniems en qua kleurencombinaties nooit zomaar om het even wat bij elkaar aantrekken. In mijn kast vind je sportkleren en -schoenen van Puma en tanktops van Armani. Vooral voor dat laatste merk heb ik een zwak. Ik kijk graag naar mensen die creatief zijn in hun uiterlijk en ja, zelf probeer ik er ook zo goed mogelijk uit te zien.”

Jorge Vanstreels (26)

“Als trainer in een premium fitnessclub kan ik er natuurlijk niet slonzig bijlopen. Gelukkig hoeven wij hier geen ‘uniform’ te dragen, een grijs trainingspak zou mij absoluut niet aanspreken. Comfort en bewegingsvrijheid komen natuurlijk op de eerste plaats, maar ik betaal graag iets meer voor een merk dat leuk en trendy is. T-shirts in vrolijke, lichte kleuren zoals dat van Jack & Jones dat ik nu aanheb, draag ik ook buiten het werk, maar in een trainingsbroek zul je mij niet snel op straat zien. Mensen die zich bij Health City inschrijven, verwachten vaak dat iedereen hier in flashy outfits traint, maar dat is niet zo : niemand wil graag als snob gelabeld worden. Wel valt het me op dat veel leden belang hechten aan mooie accessoires, ik zie hier nogal wat Armani- en Vuittonsporttassen passeren.”

Chantal Dyck (45)

“Al zo lang ik mij kan herinneren draag ik sportkledij, ook in het dagelijkse leven : sportjacks, wijde joggingbroeken, sneakers in alle mogelijke modellen en kleuren, ook onder een rok. Ik werk in een meubelmakerij, daar loop je niet zo gemakkelijk op hoge hakken rond. Ook als ik thuiskom, is mijn eerste reflex een nauwsluitende jeans uit- en een rokje of legging aantrekken. Bij sportkleren geeft het model de doorslag : zeker als je wat ouder wordt, wil je niet dikker lijken dan je bent. Bij gewone kleren hou ik niet van opvallende logo’s of merknamen, maar bij sportkleren stoort mij dat minder. Onlangs heb ik mij een Adidassweater met rits, een opstaand kraagje en discrete strepen opzij aangeschaft. Staat best stoer, ik draag het ook buiten de sportclub. Mijn schoenen komen van Runners Service, daar analyseren ze je manier van lopen. Helaas heb ik last van mijn heupen en mag ik niet meer joggen, daarom draag ik ze nu in de fitness.”

Met dank aan Health City Antwerpen Zuidpool, Riemstraat 23-41, 2000 Antwerpen, 03 257 12 64, www.healthcity.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content