DREMPEL VERLAAGD

Gaëtan Colin maakte van zijn gastronomisch restaurant Jaloa een kosmopolitische brasserie. © Michel Vaerewijck

categorie

moderne

brasserie

keuken 7

decor 7,5

comfort 7

service 6,5

prijs/kwaliteit

geproefde menu 6,5

Kok Gaëtan Colin maakte van zijn gastronomisch restaurant Jaloa aan het Sint-Katelijneplein een kosmopolitische brasserie. Jonge stadsbewoners, zakenmensen en toeristen : iedereen houdt van Jaloa Brasserie. De inrichting kreeg wat meer kleur en de tafelkleden maakten plaats voor lederen tafellopers. Wat bleef is het mooie terras binnen de ommuurde binnentuin. De gerechten op de spijskaart werden vereenvoudigd en de prijzen daalden, maar het is er nog niet echt goedkoop. Het repertoire is breed en afgestemd op klassiekers uit de Belgische en Franse keuken. Voorbeelden zijn : kalfshersens met tartaarsaus (16,50 euro), garnaalkroketten (15,50 euro), mosselen in witte wijn (24 euro), vleesbrood met mosterd en stoemp (13,50 euro), koninginnenpasteitjes (17 euro) en Luikse ijskoffie met room (9,50 euro).

Gaëtan Colin weet van wanten. Hij werd opgeleid in Bistrot du Mail en bij Michel D. Hij voelt aan wat de markt vraagt en weet zich te omringen door het juiste personeel. Hij haalde in zijn brasserie een écailler (schaaldierenspecialist) in huis, die twintig jaar in Les Brasseries Georges werkte. Door zijn komst zijn zeevruchten troef (van 58 euro voor een schotel schelpdieren voor twee, tot 96 euro voor Le plateau royal met schaal- en schelpdieren voor twee).

Wij kwamen op een weekavond en belandden in een rumoerige drukte. We bestelden twee verschillende voorgerechten : aan de ene kant kwamen twee ijskoude tomaten, uit hun vel gehaald, gevuld met garnalen en opgediend met waterkerssalade (18 euro) en aan de andere kant een smakelijke bereiding van gebakken ganzenlever met oesterzwammen en truffeljus (21 euro). Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten : een in toren opgebouwde parmentier van gekonfijte runderwang, gestoofde spinazie en aardappelpuree onder gegratineerd korstje (18 euro) en tagliatelle met gebakken gamba, oventomaatjes en opgeklopte bisque (18 euro).

Bij het eten dronken wij de huiswijnen, die van een matige kwaliteit waren (8 euro per glas, 14 euro per 50 cl en 22 euro per 75 cl).

Drie grote profiteroles, gevuld met kastanje-ijs, overgoten met gesmolten chocolade en bestrooid met geschaafde amandels vormden het weinig verfijnde nagerecht (9,50 euro).

Info

JALOA BRASSERIE

SINT-KATELIJNEPLEIN 5

1000 BRUSSEL

02 512 18 31

WWW.BRASSERIE JALOA.COM

Dagelijks van 12 tot 23 uur.

Menu met keuze 34 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content