Restaurants en fado’s

Be prepared for the city” en “Don’t ask the taxidriver“, zegt de onberispelijke duty manager Mario Pereira van Palácio Estoril met een veelbetekenend lachje. “De receptie van elk hotel heeft wel zijn goede adresjes.” Vraag het aan de taxichauffeur en de kans is groot dat hij je naar het restaurant van een familielid of kennis brengt, waar hij natuurlijk zijn voordeel bij doet. Heel wat van de ontelbare ‘fadorestaurants’ zijn tourist traps. Enkele van de betere adressen : Clube de Fado van de bekende fadozanger Mario Pacheco, ondergebracht in een historisch gebouw vlakbij de kathedraal van Lissabon (www.clube-de-fado.com), Bacalhau de Molho (www.casadelinhares.com), beide in de Alfamawijk waar de fado is ontstaan, en Senhor Vinho in de Lapawijk. (www.srvinho.com)

Wil je traditioneel eten in een historisch kader dan is de Cervejaria Trindade een bijzonder adres. Het eethuis – vlakbij de prachtige zestiende-eeuwse jezuïetenkerk São Roque – is gehuisvest in de oudste kloosterbrouwerij van Portugal. Vanbuiten oogt het eethuis onopvallend, maar binnenin word je overdonderd door de muren die bedekt zijn met taferelen in de typische azulejo’s. (www.cervejariatrindade.pt)

Heel anders maar letterlijk schitterend is het interieur van het oudste restaurant van Lissabon, Tavares. Het opulente decor met vergulde spiegels en lusters contrasteert prettig met de moderne Portugese keuken die er wordt geserveerd.

Rua da Misericordia 35, +351 213 421 112, www.tavaresrico.pt

Voor lunch of afternoontea: Tágide, vlakbij het stadhuis en met prachtig uitzicht op de Taag. De keuken is modern en licht.

www.restaurantetagide.com

Boottocht

Wil je, zoals Pessoa, Lissabon vanaf het water bekijken of verder het land invaren, onder de 25 april-brug (de datum van de Anjerrevolutie van 1974 die een einde maakte aan het dictatoriale regime van Salazar) door, dan kun je bij Water & Co een motor- of zeilboot huren, met of zonder kapitein, voor een halve dag, een hele dag of langer.

www.waterx.co.pt

Hotels

Four Seasons Hotel, Ritz, (rua Rodrigo da Fonseca 88, 1099-039 Lissabon, +351 21 381 14 42, www.foursesaons.com/de/lisbon) Het hotel heeft een uitstekende website over Lissabon en omstreken, met tips en adressen die geregeld worden geüpdatet.

Palácio Estoril, (www.palacioestorilhotel.com) en daarmee verbonden het mooie wellnesscentrum Termas do Estoril & Banyan Tree Spa Estoril.

www.termasdoestoril.pt

www.banyantreespa.com

Fortaleza do Quincho, Estrada do Quincho, 2750-642, Cascais.

www.guinchotel.pt

Penha Longa Hotel & Golf Resort

www.penhalonga.com

Altis Belém Hotel & Spa.

www.altisbelemhotel.com

Algemene info

Turismo de Lisboa, rua do Arsenal 15, 1100-038 Lisboa, + 351 210 312 700, www.visitlisboa.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content