DE KOMENDE MAAND STAAT BRUSSEL WEER IN HET TEKEN VAN VORMGEVING. DE LIJST VAN EVENEMENTEN IS LANG, MAAR OM DEZE DRIE REDENEN ZIJN DIT ONZE AANRADERS UIT DE INTERIEURSECTOR.

Omdat we blij zijn dat hij daarna in Brussel blijft : Michael Young

Design September heeft een traditie van mooie lezingen van internationale ontwerpers, in Flagey. Dit jaar komen de Franse eigenzinnige ontwerpster Matali Crasset (op 25 september), de jonge opkomende Française Ionna Vautrin (27 september) en de Brit Benjamin Hubert (26 september) hun werk voorstellen in woord en beeld. Ook de Britse ontwerper Michael Young doet dat (op 17 september). Hij opent ook de deuren van zijn nieuwe Brusselse studio en stelt er om te beginnen deze Chair 4a voor, van het gloednieuwe merk EOQ uit Hongkong. “Stoelen van tegenwoordig danken hun vorm aan het gebruik van plastic, maar ik vind dat een oninteressant materiaal. Het voelt onaangenaam aan en veroudert niet mooi. Voor dezelfde prijs kun je gerecycleerd aluminium gebruiken dat én duurzamer is én arbeidsvaardigheden vraagt die verder gaan dan op een knop van een kunststofmachine drukken.”

Kaarten voor de lezingen kunt u reserveren op

www.flagey.be.

Omdat iedereen nu eenmaal graag bij een ander binnenkijkt : Designer Open Doors

Interieurarchitecten, architecten, meubel- en juwelenontwerpers en grafici openen de deuren van hun ateliers. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe plek die Julien Carretero, Raphaël Charles, Damien Gernay, Maarten De Ceulaer en Charlotte Dumoncel d’Argence samen met twee fotografen en een architect sinds deze zomer delen. In hun Studio With a View hebben ze een gezamenlijke atelierplek waar ze machines en gereedschap delen. En wie eens een fablab wil zien, waar in principe iedereen een lasersnijder, een 3D-printer of een CNC-frees kan komen gebruiken, kan dat op de Koolmijnenkaai. Alles op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Het atelier van het merk Objekten in de watertorens van Ter Kamerenbos is enkel open op 22 en 23 september.

Omdat een beetje chauvinisme nooit kwaad kan : de puur Belgische expo’s

Sylvain Willenz toont bij Victor Hunt voor het eerst het resultaat van intensieve experimenten bij de glasblazers van het Franse Cirva, Michaël Bihain palmt het Be Manoshotel in. In de bollen van het Atomium ontmoeten Lucile Soufflet, Diane Steverlynck en het bureau Achilles elkaar, en in The Gallery gingen Alain Berteau, Damien Bihr, Nicolas Bovesse, Nathalie Dewez, Jean-François D’Or, Christiane Högner en Hugo Meert dan weer de uitdaging aan om een vaas of fruitkom uit keramiek te bedenken. Bozar geeft een overzicht van twintig maquettes die jonge Belgische architecten voor hen bouwden de afgelopen vier jaar. Ook Espace Wallonie toont jong talent, en in de winkel La Fabrika werken vier ontwerpers van De Invasie samen rond het thema kleur.

Concrete info en de volledige lijst van evenementen op www.designseptember.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content