Designer of the Year – Christian Wijnants

© IMAXTREE

De jury koos Christian Wijnants “omdat hij trouw blijft aan zijn DNA in een modewereld die wordt geregeerd door trends. Zijn onderzoek naar materialen, en in het bijzonder breigoed, blijft indrukwekkend. Hij voegde dit jaar schoenen en een collectie truien voor mannen toe aan zijn label, en breidt zijn business gestaag uit op een mooie, gestage manier.”

Jurylid John De Greef, voormalig moderedacteur van Elsevier Weekblad en curator: “Christian Wijnants is begonnen in een heel moeilijke periode. De crisis was net losgebarsten en de mode was in volle verandering. Terwijl zijn voorgangers nog het ‘simpele’ pad konden volgen en een eigen label konden beginnen, was het voor zijn generatie een pak minder evident. Zijn zin voor realiteit en hardewerkersmentaliteit hebben er mee voor gezorgd dat hij het heeft gehaald. Omdat hij zijn eigen winkel heeft, staat hij ook dicht bij zijn klanten. Hij voelt goed aan wat zij willen.

Zijn stijl wekt bij veel mensen sympathie op. Het is niet het merk dat je van bij de eerste look op de catwalk bij de keel grijpt, maar als je de finale ziet, houd je daar een optimistisch en prettig gevoel aan over. Zoals de zon die doorbreekt op de eerste lentedagen. Zijn kleren zijn bovendien niet al te veeleisend. Je hebt niet én de schoenen én de bijpassende trui nodig om je look af te maken. Ze zijn vrolijk, zwierig en heel makkelijk om aan te trekken.”

ID

– 2003 Start van het label Christian Wijnants.

– 2013 Winnaar van de International Woolmark Prize. Hij won eerder ook de Andam Award, de Swiss Textiles Award en de Grand Prix van het Festival d’Hyères.

– 2015 Opening van zijn eerste flagshipstore in de Antwerpse binnenstad.

– 2019 Uitbreiding met breigoedcollectie voor mannen.

Designer of the Year - Christian Wijnants
© imaxtree
Designer of the Year - Christian Wijnants
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content