DE WILDE LOOK

Kirsten Dunst : internationale ambassadrice van L'Oréal Professionnel. © MATTHEW BROOKES

De gevierde actrice Kirsten Dunst, onder meer bekend van Interview with the Vampire en de Spider-Manfilms, is het nieuwe gezicht van L’Oréal Professionnel haarverzorging. Ze is al meteen te bewonderen in de campagne voor de Wild Stylers by Tecni.ART.

U kent haar waarschijnlijk als het ‘eeuwige’ meisje dat de affiche deelde met Tom Cruise en Brad Pitt in Interview With The Vampire, de mooie tiener in Virgin Suicides van Sofia Coppola of de depressieve bruid in Melancholia van Lars Von Trier, de rol waarvoor ze in 2011 in Cannes bekroond werd met de prijs voor beste actrice. In de lente zal ze op het grote scherm te zien zijn in The Two Faces of January, de nieuwe thriller van Hossein Amini met Viggo Mortensen en Oscar Isaac, maar Kirsten Dunst is nu al te zien in de reclame voor Wild Stylers by Tecni.ART, de eerste van drie reeds geplande campagnes voor L’Oréal Professionnel.

De Duits-Amerikaanse schone startte haar carrière als kindmodel en is dus niet aan haar proefstuk. Meer recent was de 31-jarige actrice het gezicht van het Bulgariparfum Mon Jasmin Noir. Nu is ze de internationale woordvoerster van het Franse haarverzorgingsmerk, een rol die ze ter harte neemt. Zo wil ze tijdens het interview in Parijs niet veel kwijt over haar komende filmprojecten. Op de vraag of ze ooit zelf terug achter de camera zal staan, antwoordt ze met haar sterk Amerikaans accent, zwoele stem en vooral sexy lach : “Ik denk wel dat ik ooit opnieuw zal regisseren maar niet de komende drie à vier jaar. Ik heb al twee korte films geregisseerd en dat was echt heel zwaar. Ik wil eerst nog wat van het leven genieten. En ik wil baby’s !” Maar omdat het ongepast zou zijn geweest om naar haar liefdesleven te vragen, wordt er verder gretig over haar mooie blonde lokken gesproken.

OVER PRODUCTEN

“Omdat ik mijn haar blondeer is het vrij droog, ik smeer de haarpunten na het douchen altijd in met Mythic Oil van L’Oréal Professionnel, mijn lievelingshaarproduct. Al sinds ik klein ben hou ik van make-up. Ik verzorg mij graag en dat geldt zeker voor mijn haar. Je zult mij dus nooit horen klagen of zeggen dat ik liever een man was geweest omdat dat zogezegd minder moeite vergt. Ik voel me knap als ik van de kapper kom en mijn haar goed ligt. Ik hou ook van een lekker parfum, een mooie rode lippenstift… Het zijn vrij simpele maar tegelijk luxehebbedingen die mij een goed gevoel geven. Uiteraard heb ook ik last van bad hair days. Maar ja, daar valt niet veel aan te doen buiten mijn haar in een dotje te draaien.”

OVER HAARKLEURINGEN

“Een van mijn favoriete kleuringen was er eentje van de Franse colorist Christophe Robin die in Parijs een salon heeft (en ook in Brussel). Mijn haar was toen heel kort en hij verfde het perfect, bijna wit, babyblond. Schattig en ongelooflijk chic. Ik heb het niet opnieuw laten doen, maar ik was er helemaal weg van. Ik ben trouw wat kappers betreft, zo ga ik al jaren naar Cervando Maldonado. Ik ben iets minder trouw voor mijn haarkleuringen, omdat niet alle coloristen dezelfde methodes gebruiken en ik graag varieer. Ik ben heel blij met mijn kleur nu. Daar heeft Lorri Goddard voor gezorgd. Ik kende haar al toen ik jonger was en ben er onlangs terug naartoe geweest. Als ik voor een film van haarkleur verander, merk ik dat mensen me anders benaderen. Zeker tijdens de opnames van Spider-Man toen mijn haar rood was. Vooral mannen deden anders, niet per se beter, gewoon anders. Maar misschien ligt dat ook aan het feit dat je jezelf anders ziet en voelt met een nieuw kapsel of andere haarkleur. Ik verkies blond omdat dat het dichtst bij mijn natuurlijke kleur ligt en ik daar het best mee sta.”

OVER KAPSELS

“Sofia Coppola heeft volgens mij het perfecte haar. Het is zacht maar er zit toch wat beweging in en het ziet er altijd goed uit. Elle Fanning heeft dan weer de mooie hippiestijl helemaal onder de knie. En dan is er natuurlijk Sofia Vergara en haar prachtig gesofisticeerde looks. Maar als ik mijn haar zo laat föhnen zie ik eruit als een nieuwsanker, zeker als het wat korter is. Zo zie je maar, een kapsel moet niet alleen mooi zijn, het moet ook bij je gelaatstrekken en persoonlijkheid passen. Op de set van Virgin Suicides was mijn haar heel naturel maar het zag er vooral goed uit omdat de zon er constant door scheen, het was net een shampooreclame. In mijn komende film van Jeff Nichols draag ik dan weer een haarstukje omdat ik een heel gelovige vrouw speel die haar haar niet wil knippen. Wat ik uiteindelijk wel of niet doe, hangt af van mijn rol maar vooral van de regisseur. Als Quentin Tarantino me morgen bijvoorbeeld vraagt om mij helemaal kaal te scheren, zal ik dat ook doen !”

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content