Onevenaarbare luxe – Bongo

een betere wereld – Cadeaubox

Tafelen in stijl – Meesterkoks

Eten uit een doosje – Fox in a Box

Barbara De Coninck

Wat nu hét perfecte cadeau is ? Als we de slogans mogen geloven, blijkt dat steeds vaker een blaadje papier te zijn. Maar dan wel eentje dat de ontvanger recht geeft op een wereldse ervaring. Een gastronomisch diner, een ontspannend weekendje weg of een opwindende helikoptervlucht, allemaal passen ze wonderwel in een kleine box. Barbara De Coninck

Luxueus en exclusief zijn dé woorden voor de Once in a lifetime-bon die Bongo als ongekroonde koning van de cadeaucheque heeft gecreëerd. Het kleinood kost 3000 euro, maar daarvoor krijgen twee uitverkorenen wel een trip naar Glasgow – limousine, exquise maaltijden, viersterrenhotel, watervliegtuig en bezoek aan een elitegolfclub en whiskystokerij incluis. Al kunnen ze ook kiezen voor een bijzondere nacht Barcelona, een culinaire jachtpartij of andere uitzonderlijke ervaringen. Netjes op tijd voor de feestdagen introduceert Bongo nog elf andere, nieuwe belevenisbons.

Info : www.weekendesk.be/bongo

Met de Droomdag (450 euro) houdt Cadeaubox het net iets bescheidener, voor zover je een picknick per helikopter of een limousine voor een dag zo mag noemen. Omdat kerst toch de uitgelezen tijd is om je goede hart te tonen, heeft Cadeaubox ook de bon Tafelen zonder grenzen. Niet alleen laat je twee mensen genieten van de wereldkeuken, er gaat telkens ook een euro naar Artsen Zonder Grenzen.

Info : www.cadeaubox.com

Ook de vereniging van Meesterkoks van België doet mee. In meer dan tachtig zorgvuldig geselecteerde restaurants nodigen de beste Belgische chefs-koks de echte levensgenieter uit, die er met een bon van 50, 75 of 100 euro de culinaire keuken kan ontdekken. Bovendien bevat het luxueuze doosje ook een restaurantcatalogus, waarin onder meer Comme Chez Soi, De Karmeliet, Hof van Cleve en ’t Oud Konijntje terug te vinden zijn.

Info : www.meesterkoks.be

Wie eens flink wil uitpakken met zijn eigen kookkunsten, maar liever geen uren het diner voorbereidt, zal dit graag lezen. Het gloednieuwe concept Fox in a Box brengt alle ingrediënten, accessoires en instructies zomaar bij u thuis. Met elke maand een nieuw menu – en geloof ons, de gerechten ogen indrukwekkend – en altijd heerlijk verse producten kun je je tafelgenoten keer op keer verrassen, zonder de boodschappen, maar mét het kookplezier.

Info : www.foxinabox.be

Weekend Knack schenkt vier keer een feestbox weg voor zes personen. Alle ingrediënten voor Parmezaanse soep, kreeft als hoofdgerecht en een appelcrumbledessert worden aan huis geleverd, op een dag naar keuze tussen 20 en 31 december. Surf naar weekend.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content