Ligging : op het Engelse platteland I Sfeer : cottagegevoel I Reistijd : een uurtje rijden van Dover I Prijs : goedkoop.

In het Engelse Sandhurst begonnen Beverley en Branton Screeton zo’n goed jaar geleden met een bed and breakfast die meteen een succes werd. Het huis ligt op enkele minuten rijden van het prachtige domein van Sissinghurst en typische plattelandsstadjes als Tenterden, Biddenden, Cranbrook en Hawkhurst. Maar ook de ontvangst mag er zijn, en om zoeken te vermijden stelde de gastheer bij de reservatie meteen voor om af te spreken aan het pompstation in het dorp. Bij aankomst wordt meteen een kopje thee geserveerd in de tuin. “De B&B in de ast hiernaast huurde hier wel eens een kamer als ze volgeboekt waren, en dat beviel ons dermate dat we enkele maanden geleden zelf de stap naar gastvrijheid zetten. De ast is pas in de jaren dertig gebouwd, wij wonen in een huisje dat waarschijnlijk behoorde tot het grote huis aan de overkant van de straat, die toen maar een veldweggetje was.”

Lamberden Cottage dateert uit de achttiende eeuw en werd enkele jaren geleden met succes verbouwd : het oorspronkelijke pand vloeit naadloos over in een nieuw gedeelte waarin twee gastenkamers zijn ondergebracht. Er is keuze tussen een kleinere dubbele kamer en een familiekamer bestaande uit een ruime twin met aanpalend kamertje, waar eveneens twee (jonge) gasten kunnen worden ondergebracht en dat uitbundig beschilderd is met circustaferelen. Zowel de dubbel als de familiekamer hebben een eigen badkamer en toilet. Onder het dak is het eerst wel even opletten om je hoofd niet te stoten. De inrichting is eenvoudig, maar gezellig, er zijn toiletspulletjes in de badkamer en je kunt, zoals gebruikelijk in Engeland, een kopje thee of koffie zetten. Beverley zorgt voor een ruime keuze aan thees en kruidenthees, er zijn koekjes en wie dat wenst krijgt een kannetje melk. Zelfs verse bloemen ontbreken niet. Gasten kunnen vrijuit gebruikmaken van de tuin, Beverleys trots en glorie. Als de weergoden minder gunstig gezind zijn, kunnen ze zich terugtrekken in een gezellige zitkamer met oude meubeltjes, mooie schilderijen en sofa’s in tinten van roze.

’s Morgens is er een uitgebreid Engels ontbijt : fruitsap, vers fruit, granen, eieren, spek, worstjes, gebakken tomaat, champignons, toast. De gastvrouw, die mijn verzoek om een enkel spiegeleitje met toast maar niets vindt, probeert me nog te overhalen door uit te leggen dat de eieren onder het deksel van de Aga gebakken worden, zonder vet. Tevergeefs : Sissinghurst wenkt.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content