global village: draag de wereld op uw lichaam

Geen beter bewijs dat een multiculturele wereld ook een mooiere wereld kan zijn, dan de schijnbaar bij elkaar gescharrelde invloeden uit het Oosten, uit Afrika en Latijns-Amerika. Zonder echt etnisch te worden, zien we folkloristische materialen en vreemde tekens in een eclectisch patchwork. Net zoals de grens tussen oud en nieuw vervaagt, is de lijn tussen ‘van ons’ en ‘van hen’ steeds moeilijker te traceren.

handig: schoen de handen

Elegant of robuust, de handschoen is er deze winter niet alleen om de vingers warm te houden. In leder gehulde handen zijn hét fashion statement van het seizoen. Draag lange exemplaren bij voorkeur bij een mantel met kokette klokmouwen voor een optimaal effect.

robuust & sexy: kies tussen latex en leder

Het lijkt fout, maar het is een feit : latex verlaat de cabardouche-sfeer. In leggings en mantels, zelfs in jurken vinden hoogglansmaterialen een nieuwe, zij het nog steeds dominatrix gerelateerde vorm. Ook de lederen broek, die we tot nu associeerden met bejaarde rebellen, is terug. Misschien moet u toch even gaan voelen aan de boterzachte materialen, en allicht gaat u zo door de knieën voor de robuuste uitstraling of de tere tinten.

seventies chic: ga voor retroglamour uit de jaren 70

Elk seizoen heeft zijn eigen retrosfeer. Voor de winter steekt de seventies stijl er met kop en schouders bovenuit. In de kleurenkaart vertaalt zich dat naar fel oranje en baksteenrood, maar ook naar vuile, wat verweerde bruin- en groentinten. Op stijlgebied is er keuze tussen de chique Yves Saint Laurentstijl van toen en de artistieke hippielook.

GRIJS VS. paars: koop basics in regentinten

Grijs is de modetint waar u de volgende maanden over zult struikelen als u niet uitkijkt. De ideale kleur voor wie het graag bescheiden houdt, maar ook goed combineerbaar met paars, de andere seizoenwinnaar. Regen hoeft immers niet altijd grauw te zijn. Purple rain, zo zong Prince toch ?

uniform: loop in de pas

Geen enkele kledingsector leverde zoveel klassiekers af als de uniformmakers. Of u nu voor de kostschool- of voor de admiraallook kiest, op modegebied bent u deze winter in elk geval veilig in de meest beproefde outfit ter wereld.

metaal: ga voor zwaar metaal

Net toen we dachten dat de glansverf uitgeput was, presenteren de modemakers nog een blitsere versie van de metallictrend. Zilver en goud zijn de rigueur, brons en koper zijn warm onthaalde nieuwkomers. Af te raden in luchthavens.

de trui-jurk: draag winterwol tot aan de knieën

Wol is onontbeerlijk in het koude seizoen. Op de catwalk spotten we oversized truien, cardigans en tunieken in heerlijk dikke steken. De trui-jurk in het bijzonder maakt een opmerkelijke comeback.

Rapsodie in kleur: wees niet bang voor kleur

Het kleurenspectrum van de winter varieert van fel oranje tot absintgroen, violet tot mosterdgeel, wijnrood tot koningsblauw. Durvers kiezen voor een combinatie van bovengenoemde tinten in dégradé. Voor verfijnde zielen zijn er gradaties in sobere grijs- en zilvertinten.

boy: schaf u een eigen herensilhouet aan

U kunt natuurlijk de garderobe van manlief plunderen, maar een zelfstandige vrouw prefereert haar eigen pak, wit hemd, smoking, vliegeniersjas en oversized cardigan. Marlene Dietrich en Katharine Hepburn bewezen het al : herenkleren kunnen verdomd sexy zijn op een dameslichaam.

Door Cathérine Ongenae I Shopping Lieve Gerrits en Sophie Pillen I Foto’s Etienne Tordoir en Diane

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content