MASCARA IS EEN MUST OM JE OGEN TE LATEN SPREKEN. VIJF NIEUWE MASCARA’S GETEST. MEER BESPREKINGEN VINDT U OP WWW.KNACKWEEKEND.BE.

Samenstelling Sofie Albrecht

1. ESTÉE LAUDER SUMPTUOUS EXTREME MASCARA (25,24 EURO)

Belooft : volume zonder klonters

Onze mening : Het borsteltje is behoorlijk lang, waardoor je gemakkelijk alle wimpers bereikt, ook in de hoeken. ‘Extreme’ schept verkeerde verwachtingen, maar een behoorlijke verlenging en definitie van de wimpers wordt hier wel geleverd.

Parfumerie

2. MAYBELLINE THE FALSIES BLACK DRAMA (12,99 EURO)

Belooft : intens zwart, valsewimpereffect

Onze mening : Het geborgen borsteltje is even wennen en geeft veel formule af, waardoor deze mascara minder geschikt is voor korte wimpers. De wimpers zijn duidelijk langer en intens zwart, maar van het volume zijn we niet onder de indruk. Gelukkig blijven de wimpers soepel, zodat je gemakkelijk meerdere lagen kan aanbrengen.

Grootdistributie

3. DIORSHOW 360 REVOLVING LASH STYLING BRUSH (41 EURO)

Belooft : volume, krul, lengte

Onze mening : Deze automatische mascara claimt om dezelfde bewegingen uit te voeren als een professionele visagist. De borstel kan in twee richtingen draaien, goed opletten dat de borstel omhoog draait, anders klitten je wimpers bijeen. De lange haren nemen veel product op en door de automatische rolbeweging verlengen, krullen en verdikken ze de wimpers in één handeling.

Parfumerie

4. L’ORÉAL LASH ARCHITECT 4D (15,99 EURO)

Belooft : valsewimperlook.

Onze mening : De lange borstel neemt al snel te veel formule aan de top mee, maar weet verder wel veel haartjes tegelijk te bereiken. Verlengt meteen, geeft een mooie krul én volume. De formule blijft soepel, waardoor je later vlot kan bijwerken. Onze favoriet uit de rij door zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Grootdistributie

5. NIVEA MASCARA LASH ELASTIC (13,40 EURO)

Belooft : lengte

Onze mening : Met de lange, dunne borstel bereik je gemakkelijk alle wimpers. Nivea claimt dat de mascara tachtig procent verlengt zonder de wimpers te verzwaren of te verharden, maar dat klopte niet met onze bevindingen. De mascara verlengt inderdaad, maar vraagt meerdere lagen voor een duidelijk effect. Echt hard worden de wimpers niet, maar toch verloopt het bijwerken wat stroef.

Grootdistributie

TIP : HOE ZOEK JE DE GESCHIKTE MASCARA ?-

Het resultaat van een mascara hangt af van het borsteltje en de formule. Een lange, dunne borstel met korte haartjes werkt verlengend, een dikke borstel met langere haartjes zorgt voor volume. Ook de textuur en de hoeveelheid van de formule die op de wimpers wordt aangebracht bepalen mee het volume.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content