SERUMS WERKEN AANVULLEND BIJ DAG- EN NACHTCRÈMES. ZE BEANTWOORDEN AAN DIVERSE BEHOEFTES. WIJ TESTTEN ER ZES, DIE ELK IETS ANDERS BELOVEN.

Samenstelling: Sofie Albrecht

1. LAURA MERCIER FLAWLESS SKIN REPAIR SERUM (PIPETFLACON 30 ML : 99 EURO)

Belooft : bescherming tegen huidveroudering en een zachtere en heldere huid.

Getest : de lopende gel ruikt nauwelijks. Al na enkele dagen ogen de fijne lijntjes zachter en voelt de huid zachter en gladder aan.

www.cosmeticary.com

2. LA MER THE RADIANT SERUM (PIPETFLACON 30 ML : 264 EURO)

Belooft : de huid te verhelderen en in evenwicht te brengen.

Getest : de pipet geeft een te grote dosis voor één applicatie, maar de waterachtige gel dringt meteen in de huid zodat je toch onmiddellijk de dag- of nachtcrème kunt aanbrengen. Het serum heeft een licht opspannend effect – zou de vermelde alcohol daar voor iets tussenzitten ? Het bevat naast de obligate zeeplantenextracten ook veel antioxidanten en een verhelderend extract. Na enkele dagen lijkt mijn huid inderdaad rustiger en de poriën iets fijner.

Geselecteerde parfumeries.

3. HELENA RUBINSTEIN HYDRA COLLAGENIST (POMPFLACON 40 ML : 79,98 EURO)

Belooft : diepe hydratatie.

Getest : producten die beloven de diepere huidlagen te hydrateren maken ons altijd wat sceptisch. Dit product van Rubinstein gebruikt microcollageen om vocht aan de oppervlakte vast te houden en zou dat ook meer in de diepte doen. Geen idee hoe het na een paar dagen gesteld was in die diepere huidlagen, maar de fijne lijntjes aan de buitenkant waren duidelijk minder zichtbaar en onze huid was minder ’trekkerig’ dan anders, na een dagje werken in de airco. De transparante waterige gel heeft een subtiel bloemenaroma.

Parfumerie.

4. DERMALOGICA ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE (30 ML : 70,20 EURO)

Belooft : de geïrriteerde huid te kalmeren en te herstellen.

Getest : door stress, wisselend weer, gebruik van agressieve scrubs of antirimpelstoffen kan de huidbarrière aangetast worden. Dat uit zich in een huid die snel(ler) reageert, met jeuk, roodheden, droogte en prikkeling als symptomen. Deze tube met zeer vloeibaar fluïde brengt meteen soelaas voor onze licht geïrriteerde huid. De frisse textuur en lichte pepermuntgeur werken verkoelend, terwijl peptiden en verzachtende, anti-irriterende stoffen de huid kalmeren.

In het schoonheidsinstituut. www.dermalogica.com.

5. L’ORÉAL CODE JEUNESSE SERUM (PIPETFLACON 30 ML : 16,99 EURO)

Belooft : éclat, een gladdere huid, een egalere teint en minder (diepe) rimpels.

Getest : op de ingrediëntenlijst zien we vooral glycerine, die water vasthoudt, en siliconen, die de huid zachter en gladder doen aanvoelen en fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Gist zou een van de hoofdingrediënten zijn die verzachten, hydrateren en de huidbarrière herstellen. Wij zijn geen wetenschappers, maar zien hier toch eerder een preventief product dan iets dat rimpels herstelt.

Grootdistributie.

6. CHANEL HYDRA BEAUTY (POMPFLACON 30 ML : 72,20 EURO)

Belooft : hydratatie, bescherming en éclat.

Getest : dat hydratatie voor een frisse teint en een zachte huid zorgt, lijkt ons evident. De bescherming moet komen van de antioxidanten. De fijne emulsie verspreidt een fris bloemig aroma en doet de huid meteen zachter aanvoelen.

Parfumerie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content