DE spiegel VAN SOFIE

1

BENT U Op zoek naar een intense blik ? ONZE BEAUTYSPECIALIST testte twaalf foundations die u daarbij kunnen helpen.

1. NIVEA IDEAL MOUSSE FOUNDATION (4T, 13 EURO)

Belooft : een egale en matte huid die licht en comfortabel aanvoelt.

Mening : de mousse smelt op de huid en laat een poederachtige, gladde finish na met een gemiddelde dekking. De textuur is zo licht dat je vlot een tweede laag kunt aanbrengen voor meer dekking indien nodig. Minerale poeders absorberen overtollig talg om glimmen te vermijden, wat het geschikt maakt voor vettere huidtypes.

Grootdistributie

2. BOURJOIS BIO DETOX FOUNDATION (9T, 15,50 EURO)

Belooft : een biologische foundation voor een frisse, egale teint.

Mening : de crèmetextuur smeert iets dikker uit, geeft een mediumdekking en een eerder mat resultaat. Geschikt voor normale en gemengde huid.

Bij Di, Inno, Kruidvat en parfumerie

3. MAYBELLINE SUPER STAY 24H (6T, 12,99 EURO)

Belooft : 24 uur onzichtbare dekking die niet afgeeft.

Mening : ik was aangenaam verrast door de behoorlijke dekking die toch natuurlijk oogt. Alsof er met een airbrush over je gezicht is gegaan. Houdt inderdaad lang, al is 24 uur wat optimistisch.

Grootdistributie

4. GUERLAIN LINGERIE DE PEAU SPF 20 (30 ML : 48,88 EURO)

Belooft : een lichte, natuurlijke finish die lang houdt.

Mening : deze foundation is niet zozeer bedoeld om te dekken, eerder om de teint mooier te maken. De huid oogt mat maar niet dof, helder maar niet glanzend. Voor de (jonge) vlekkeloze huid die wil stralen zonder glans.

Parfumerie

5. LANCÔME TEINT MIRACLE (8T, 30 ML : 38,63 EURO)

Belooft : het aura van de perfecte huid, beschermd door zeven patenten.

Mening : Lancôme gebruikt dure woorden voor zijn nieuwe foundation, maar we moeten toegeven dat tien jaar onderzoek een goed evenwicht tussen behoorlijke dekking en een natuurlijk effect geeft. De teint straalt zonder te glanzen. Een favoriet !

Parfumerie

6. CHANEL VITALUMIÈRE AQUA SPF (40,18 EURO)

Belooft : lichtgewicht textuur met een natuurlijke poederfinish.

Mening : een aangenaam product om te gebruiken, dankzij de geur en de lichte, vloeibare textuur die als een tweede huid voelt. De teint oogt fris, natuurlijk en mat, dankzij softfocuspigmenten die oneffenheden optisch vervagen en het licht reflecteren zodat de huid helderder lijkt.

Parfumerie

7. RIMMEL MATCH PERFECT FOUNDATION SPF 15 (4T, 12,99 EURO)

Belooft : een natuurlijke kleur die zich aan elke huidteint en -textuur aanpast en zestien uur houdt zonder te vervagen.

Mening : hoewel het test-exemplaar op het eerste gezicht een tint te licht voor ons was, bleek dat op de huid toch een mooi, natuurlijk resultaat te geven : stralend zonder glans, met lichte dekking. Maar wie iets te verbergen heeft, zoekt beter iets anders. Die zestien uur bleek wat overdreven.

Grootdistributie

8. CLARINS TEINT MULTI-RÉGÉNERANT SPF 15 (42,50 EURO)

Belooft : een synergie tussen verzorging en make-up met ingrediënten die de huid (tijdelijk) opspannen en beschermen tegen veroudering.

Mening : de smeuïge textuur geeft voldoende comfort en bevat slimme pigmenten die het licht manipuleren, waardoor foutjes optisch vervagen en de teint straalt zonder te glanzen.

Parfumerie

9. M.A.C. PRO LONGWEAR FOUNDATION SPF 10 (16T, 33 EURO)

Belooft : dekking op maat met een natuurlijke finish die vijftien uur zou houden.

Mening : de crème kun je in laagjes aanbrengen tot je de gewenste dekking krijgt zonder dat de huid er ‘geplaasterd’ gaat uitzien.

www.maccosmetics.com

10. ESTÉE LAUDER RESILIENCE LIFT EXTREME RADIANT LIFTING MAKE-UP SPF 15 (42 EURO)

Belooft : hydratatie, éclat en lifting voor een rijpere huid.

Mening : de textuur is aangenaam, smeert vlot uit en geeft een gemiddelde dekking. De huid voelt comfortabel aan, maar het beloofde stralende effect bleef uit.

Parfumerie

11. GIVENCHY RADICALLY NO SURGETICS FOUNDATION SPF 15 (63,63 EURO)

Belooft : een verzorgende foundation voor de rijpere huid die onvolmaaktheden camoufleert, lijntjes verzacht en de huid verstevigt.

Mening : een comfortabele textuur die een gemiddelde dekking geeft. Misschien lag het aan de kleur, maar wij misten wat éclat.

Parfumerie

12. L’ORÉAL MAT’MORPHOSE (14,99 EURO)

Belooft : een uniforme teint, vagere rimpels en twaalf uur lang absorberen van glans.

Mening : de gebruiksvriendelijke mousse smelt op de huid en laat een matte waas achter die behoorlijk dekt. Geschikt voor vettere huidtypes. Spaarzaam te gebruiken om te vermijden dat het er in velletjes weer afkomt.

Grootdistributie

Meer besprekingen vindt u op www.knackweekend.be.

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content