Bent u op zoek naar extra hulp tegen huidveroudering ? Onze beautyspecialist testte vijf serums die u daarbij kunnen helpen.

1. ORLANE ANAGENÈSE 25+ MORNING RECOVERY CONCENTRATE (15 ML : 65 EURO)

Na je dertig lijkt je gezicht later wakker te worden dan de rest van je lijf. Enige hulp is dus welkom en sinds ik allang tot de club van 25+ behoor, begon ik vol goede moed deze geurloze, frisse gel te smeren. Snel bleek dat mijn lidmaatschap van de 25-plussers vervallen was, ik had duidelijk straffer spul nodig. Dus zocht ik een jonger proefkonijn, maar ook daar bleef de beloofde instant gloed uit. De geclaimde bescherming tegen de eerste tekenen van verval zit mogelijk in enkele hydraterende ingrediënten.

In de parfumerie.

2. FILORGA SERUM ANTI-AGE ABSOLU MESO-MUST (30 ML : 59 EURO)

Deze producent van injecteerbare anti-aging-producten ontwikkelde een serum op basis van de formule die men gebruikt voor mesotherapie : het injecteren van activa zoals hyaluronzuur, vitamines en mineralen. Dit serum bevat antioxidantia die beschermen tegen vrije radicalen, retinol om de huidkorrel te verfijnen en lijntjes te vervagen en belooft de collageenfabriek te stimuleren zodat de huid mooi vol en soepel blijft. Wij vonden het witte, haast geurloze fluïde aangenaam in gebruik en zouden dit serum aanraden aan dertigers die zich willen beschermen tegen verder verval.

www.filorga.com

3. SHISEIDO BIO-PERFORMANCE SUPER CORRECTIVE SERUM (30 ML : 90 EURO)

Dit serum belooft de rimpels glad te strijken, de huid te liften en de teint te verhelderen. Voor de rijpere huid dus, waar een ervaren collega met droge huid perfect aan voldeed. Zij was in de wolken over de aangename textuur en ook het resultaat kon haar bekoren. Uit de ingrediëntenlijst konden wij vooral hydraterende stoffen herkennen, verschillende antioxidantia (die vrije radicalen neutraliseren) en een hoop ingrediënten die voor een aangenaam gevoel zorgen.

In de parfumerie.

4. L’OCCITANE SERUM FABULEUX (30 ML : 30 EURO)

Hoofdingrediënt van dit serum is galamboter, dat bekend staat voor zijn voedende, hydraterende eigenschappen. Wij zouden dit serum dan ook aanraden voor een (tijdelijk) droge huid of bij kouder weer. Het herstelt de barrièrelaag en hydrateert, waardoor lijntjes minder kans krijgen en de teint rozig en de huid zacht blijft. De textuur is redelijk vloeibaar, maar dringt snel in. De enigszins zoete geur is wat te aanwezig naar onze smaak.

Info : 03 880 60 30

5. KIEHL’S ACAI DAMAGE REPAIRING SERUM (50 ML : 56 EURO)

Met zijn natuurlijke ingrediënten, waarvan driekwart biologisch zijn, is dit serum zonder twijfel de groenste van de reeks. Het steringrediënt komt uit het Amazonegebied, de açaibes, een antioxidantiabom dat vrije radicalen neutraliseert. Het bruine fluïde voelt waterachtig aan, maar dringt snel in en laat de huid zelfs een beetje trekkerig aanvoelen. Voor de kruidige geur moet je zijn, maar dat stoorde ons persoonlijk niet zo.

Info : 03 226 14 60 ; www.kiehls.com

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content