OMDAT DE HUID ROND DE OGEN VEEL DUNNER IS DAN ELDERS, IS HET DE EERSTE PLAATS WAAR VERMOEIDHEID EN OUDERDOM ZICHTBAAR WORDEN. DAT IS OOK DE REDEN WAAROM DE MEESTE DAGCRÈMES NIET GESCHIKT ZIJN VOOR GEBRUIK ROND DE OGEN.

1. CAUDALIE PREMIER CRU LA CRÈME YEUX (POMPFLACON 15 ML : 59 EURO) –

BELOOFT : kringen, wallen en lijntjes te verminderen. Ook geschikt voor de lippen.

ONZE MENING : uit de pompflacon komt een getinte crème die de huid oplicht zonder glitters. De voedende textuur brengt comfort en is lichtfris geparfumeerd. Op de verpakking staan naast vochtvasthoudende stoffen ook antioxidanten vermeld, en wat cafeïne om de bloedcirculatie te stimuleren.

Apotheek.

2. DERMALOGICA AGE REVERSAL (TUBE 15 ML : 70,20 EURO) –

BELOOFT : kringen, wallen, lijntjes, verslapping en zelfs pigmentvlekjes aan te pakken.

ONZE MENING : de geur- en kleurloze crème geeft meteen een comfortabel gevoel en dringt snel in de huid. We merken enkele spaarzaam verspreide microglitters op. Ook hier verzachtende en hydraterende stoffen in de hoofdrol, naast retinol, peptiden en een resem plantenextracten.

Schoonheidsinstituut.

3. BY TERRY CLARTÉ DE ROSE SERUM YEUX LIFT-ÉCLAT FERMETÉ (POMPFLACON 15 ML : 58 EURO)

BELOOFT : kringen en wallen te verminderen en de oogcontouren te ontkreuken.

ONZE MENING : rozenextracten helpen de huid glad te strijken en vrije radicalen te neutraliseren. Andere plantaardige stoffen draineren vocht en stimuleren de microcirculatie. De parfumvrije, witte geltextuur verheldert de huid meteen en maakt de huid glad en een tikje strakker.

Onder andere bij

www.cosmeticary.be

4. ROC SUBLIME ENERGY E-PULSE (2 X 10 ML : 49,50 EURO) –

BELOOFT : minder lijntjes, gezwollen ogen en kringen binnen drie uur. Op termijn zou ook de oogzone verstevigen.

ONZE MENING : eerst krijg je een lichtwarm gevoel, maar na enkele uren kijk je toch frisser uit je ogen. Het tweestappensysteem is wel omslachtig : eerst gebruik je de tube met een grijze, zijige gel en daarop de smeuïge geurloze crème. Het product werkt hydraterend en bevat micropigmenten die de huid optisch oplichten. Mag op de oogleden worden aangebracht.

Apotheek.

5. NIVEA AQUA SENSATION (POT 15 ML : 8,99 EURO) –

BELOOFT : wallen te bestrijden en de huid intensief te hydrateren. Komkommerextract moet tekenen van vermoeidheid zoals lijntjes, kringen en wallen verjagen.

ONZE MENING : geurloze crème die de huid hydrateert. De verfrissende textuur dringt snel in en is aangenaam in gebruik.

Grootdistributie.

6. ARAMIS LAB SERIES FOR MEN MAX LS INSTANT EYE LIFT (POMPFLACON 15 ML : 40 EURO) –

BELOOFT : strakkere oogcontouren.

ONZE MENING : de geurloze witte gelcrème voelt fris aan en dringt zeer snel in, waarna de huid wat strakker aanvoelt. Behalve hydraterende stoffen vinden we ook extracten terug van gist, algen, groene thee, cafeïne en verschillende peptiden, wat erop wijst dat dit product ook kringen en lijntjes aanpakt.

Parfumerie.

Meer besprekingen vindt u op www.knackweekend.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content