Wilt u er graag uitgerust en fris uitzien ? Onze beautyspecialiste testte zes nachtcrèmes die u daarbij kunnen helpen.

1.CLINIQUE YOUTH SURGE NIGHT (50 ML : 54, 60 EURO)

Deze compacte crème smelt meteen op de huid en hydrateert goed zonder vettig te zijn. Een goede hydratatie is cruciaal voor een sterke huidbarrière. Die moet indringers buitenhouden en vocht binnenhouden en zorgt ervoor dat het natuurlijke herstelvermogen van de huid optimaal kan werken. Antioxidanten helpen om vrije radicalen te weren.

In de parfumerie.

2. ROC MULTI CORREXION RIDES (4O ML : 33,50 EURO)

Deze fluide leek ons te vloeibaar om een rijpere (drogere) huid voldoende comfort te bieden, maar dat werd door ons proefkonijn ontkend. Het hyaluronzuur zit daar zeker voor iets tussen. Een lichte tinteling na enkele dagen gebruik, schrijven we toe aan de retinol, het antirimpelingrediënt bij uitstek. De fluide heeft een aangename textuur, belooft rimpels aan te pakken en de huid te herstellen via antioxidanten.

In de apotheek.

3. BIOTHERM SKIN VIVO NOCTURNE (69 EURO)

“Een textuur als van zijden lakens en een ontspannend parfum creëren de ideale omstandigheden om te gaan slapen”, zo staat in het persdossier. Zelf verkiezen wij een iets minder zoete (muskus)geur, maar op de fijne textuur is niets aan te merken. De crème belooft naast bescherming tegen veroudering en een frissere teint de huid te kalmeren en rimpels te verzachten. Onze huid voelde ook ’s ochtends zacht aan.

In de parfumerie.

4. CLARINS MULTI-ACTIVE NUIT (50 ML : 65 EURO)

Clarins is bekend om zijn aangename geuren. Dat is ook een troef van deze smeuïge, frisse crème die snel indringt en de huid zacht doet aanvoelen. De nachtcrème belooft een frisse teint en zou de huidvernieuwing stimuleren en de eerste lijntjes aanpakken. Voor dertigplussers die lange dagen kloppen en te weinig slapen.

In de parfumerie.

5. LANCÔME GÉNIFIQUE (81 EURO)

Lancôme lanceerde vorig jaar de ‘jeugdigheidsactivator’ Génifique en maakt zich sterk dat een week smeren volstaat om de huid veerkrachtiger te maken, de huidkorrel te verfijnen en de teint op te frissen. De nachtcrème uit het gamma viseert het herstel van de huid. De smeltende textuur en de frisse citrusgeur brengen alvast in de juiste stemming. ’s Morgens leken onze trekken meer ontspannen.

In de parfumerie.

6. VICHY NEOVADIOL GF (30 ML : 29,50 EURO)

Naarmate de huid veroudert, lijken de volumes in het gezicht zich te verplaatsen : ogen worden holler, er verschijnen permanente wallen, ‘appelwangen’ verdwijnen en de kin verslapt. Vichy wil weerwerk bieden met de update van Neovadiol. Die zou werken op de groeifactoren, een soort natuurlijke weefselherstellers, en het steunweefsel versterken via het suikerderivaat Proxylane. De crèmetextuur is fris en luchtig, maar biedt voldoende comfort.

In de apotheek.

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content