PARFUM IS EEN KLASSIEKER VOOR VADERDAG. WIJ BEKEKEN HET AANBOD EN SELECTEERDEN VOOR U DE INTERESSANTSTE NIEUWKOMERS.

1. ARMANI PRIVÉ FIGUIER EDEN (EDT 100 ML : 100 EURO)

De upscale Privécollectie van Armani heeft een reeks geuren geïnspireerd door de natuur, die onlangs werd verrijkt met Figuier Eden. Een zacht parfum waar citrustoetsen de frisheid van de groene schil benadrukken en iris iets poederachtigs geeft aan het zoete vruchtvlees. De geur houdt redelijk, na een halve dag blijft een subtiele frisse houtgeur achter. Gelukkig is de fles groot , want dit is er eentje die net zo goed mevrouw zal bevallen. Bij mij krijgt hij alvast een plaatsje in de privécollectie.

Parfuma in Antwerpen, Galeria Inno Nieuwstraat en Woluwe shopping, Armani boetiek, Brussel

2. GUERLAIN HOMME L’EAU BOISÉE (EDT VAPO 80 ML : 71,20 EURO)

Een ‘mojitoakkoord’ van citrus, rum en munt bepaalt het gezicht van Guerlain Homme, dat voor de gelegenheid werd verrijkt met Indische vetiver. Die grassoort ruikt naar aarde, heeft iets peperachtigs en is een populair ingrediënt in traditionele mannenparfums. L’Eau Boisée komt dan ook veeleer klassiek over, maar blijft subtiel door zijn lichte concentratie, die na vier uur nagenoeg vervlogen is. Ideaal voor mannen die het graag subtiel en gesofisticeerd houden.

Parfumerie

3. DIOR EAU SAUVAGE PARFUM (EDP 50 ML : 67,76 EURO)

Dior brengt een eigentijdse versie van de frisse klassieker Eau Sauvage die iets donkerder is, met uitgesproken citrus-, hout- en ambertoetsen. De frisse toetsen vervliegen redelijk snel en ruimen baan voor een warmzoete houtbasis die langer houdt. Vooral de start herinnert aan het originele Eau Sauvage, maar het spelen met de verhoudingen en de nadruk op de warme basis geeft een heel andere geur.

Parfumerie

4. GIVENCHY CRÉATION COUTURE PLAY (EDT 60 ML : 114,50 EURO)

Givenchy brengt interpretaties uit van vijf bestaande parfums, geïnspireerd door de couturematerialen. Voor Play werd dat leer, wat deze frisse citrusgeur een gesofisticeerde upgrade geeft. Leer is het eerste wat je ruikt, waar enkele tellen later de citrussignatuur van Play komt doorschijnen en versmelt tot een veeleer donkere geur die aanwezig is zonder zwaar op de hand te worden. De donkere labfles kreeg een detail van leer om de hals, als knipoog naar het concept.

Selectieve distributie. Info : 02 620 00 00

5. DIESEL ONLY THE BRAVE TATTOO (EDT 50 ML : 57 EURO)

Deze geur maakt, net zoals de fles, een vuist. Niet subtiel, maar wel aanwezig : kruiden ! Hout ! Zoete, warme accenten ! Zingt het redelijk lang uit voor een eau de toilette.

Parfumerie

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content