DE SPIEGEL VAN SOFIE

1

HANDEN HEBBEN HET VAAK TE VERDUREN TIJDENS DE WINTER EN KUNNEN DUS WEL WAT HULP GEBRUIKEN. MAAR DE ENE HANDCRÈME IS DE ANDERE NIET.

1. YVES ROCHER BAUME GRAND FROID (POT 50 ML : 11 EURO)

Belooft : een product waarmee je de grote kou kunt trotseren.

Getest :karité of galamboter is een van de hoofdingrediënten en staat bekend als sterk vochtinbrengend, dankzij het hoge gehalte vetzuren. Het heeft een textuur die gemakkelijk smelt op de huid en een comfortabel gevoel geeft. Toch trekt de crème snel in en laat een zacht, maar niet vet gevoel na. Galamboter zou ook beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingswerend werken. Ideaal dus voor een geïrriteerde huid. De toevoeging van de licht zoetige geur vinden we dan weer minder, maar dat is een kwestie van smaak.

Info : 070 225 000. www.yvesrocher.be

2. POLAAR CRÈME RÉPARATRICE MAINS (TUBE 75 ML : 12,90 EURO)

Belooft : verzorging voor droge of beschadigde huid.

Getest : het gamma is geboren uit een poolexpeditie, waar planten werden ontdekt die de huid herstellen en beschermen in extreme condities. Glycerine, galamboter en bijenwas zijn de hoofdingrediënten. De dikke crème biedt meteen comfort en bescherming. Het heeft een neutrale geur, hoewel de ingrediëntenlijst toch parfum vermeldt. Minerale oliën, alcohol en parabenen zitten er niet in. Lijkt ons het meest aangewezen gezelschap voor winterse ondernemingen of huidonvriendelijke klusjes.

Bij Di, Inno en apotheek

3. LANCASTER SURACTIF ADVANCED HAND CREAM SPF 15 (TUBE 100 ML : 18 EURO)

Belooft : de huid te hydrateren, te voeden, gladder te maken, te verstevigen en pigmentvlekjes te vervagen.

Getest : dit product belooft van alles tegelijk, en heeft bijgevolg een navenante ingrediëntenlijst. De textuur is aangenaam en comfortabel, maar lijkt ook eerder geschikt voor dagelijks en cosmetisch gebruik dan voor het zwaardere werk. De grote troeven zijn de uv-filter en de stoffen die pigmentvlekjes vervagen, want de handen verraden doorgaans je echte leeftijd. De ideale bondgenoot dus voor de rijpere huid.

Parfumerie

4. ROGER & GALLET CRÈME SUBLIME BOIS D’ORANGE SPF 15 (TUBE 75 ML : 9,90 EURO)

Belooft : te voeden, herstellen en beschermen.

Getest : de lekkere geur (hout en sinaasappel) is erg prominent, en illustreert meteen ook het ‘cosmetische’ karakter van deze handcrème die beschermt tegen zonneschade en de nagels voedt. De fluïde textuur is ideaal door het jaar heen, maar wat licht voor zware wintergevallen.

Apotheek

5. ROC ENYDRIAL HANDCRÈME (TUBE 50 ML : 7,40 EURO)

Belooft : te voeden, herstellen en beschermen.

Getest : geen parfum en hoofdzakelijk hydraterende en verzachtende stoffen maken dit product geknipt voor de droge geïrriteerde huid. De niet vette balsemtextuur geeft comfort tijdens de winter.

Apotheek

Meer producttesten vindt u op knackweekend.be.

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content