OOGCRÈMES BELOVEN EEN ‘JEUGDIGE’ BLIK, MAAR WAT BETEKENT DAT CONCREET ? VIJF PRODUCTEN GETEST.

Samenstelling Sofie Albrecht

1. DR BRANDT DARK CIRCLES AWAY COLLAGEN EYE SERUM (55 EURO)

Belooft : de huid gladder te maken, wallen en kringen te verminderen

Onze mening : op de ingrediëntenlijst zien we hyaluronzuur staan, een van de betere hydraterende stoffen die oppervlakkige lijntjes zullen doen opzwellen, waardoor die minder diep lijken. Een ongedefinieerd plantaardig extract belooft te ontzwellen, net zoals de verkoelende roller. Die laatste werkt aangenaam, maar niet erg hygiënisch : er blijft altijd wat hangen. Hij verspreidt een getint fluïde, dat een lichte optische camouflage geeft.

Ici Paris XL

2. ESTÉE LAUDER IDEALIST COOLING EYE ILLUMINATOR (15 ML : 62,06 EURO)

Belooft : minder kringen, wallen en vlekjes

Onze mening : de keramische applicator voelt koel aan, wat aangenaam is voor vermoeide, gezwollen oogleden. De masserende werking stimuleert de microcirculatie wat een licht effect heeft op zwellingen en kringen. Die laatste worden optisch verdoezeld dankzij de licht getinte paarlemoerfinish van het fluïde. Op lange termijn belooft het product hyperpigmentatie tegen te gaan met vitamine C- en plantenextracten, en vochtophoping te verminderen.

Parfumerie

3. GUERLAIN ABEILLE ROYALE SOIN YEUX (POT 15 ML : 101 EURO)

Belooft : rimpels te corrigeren en de huid te verstevigen

Onze mening : de voedende textuur maakt de oogcontouren voelbaar gladder. Het herstellende concentraat van koninginnenbrij probeert het opzwellen en verslappen van de weefsels tegen te gaan, zodat de vorming van wallen binnen de perken wordt gehouden en de huid wat steviger lijkt. Zichtbaar liften vond ons proefkonijn dan weer te sterk uitgedrukt. Verder wordt ook de microcirculatie gestimuleerd zodat kringen minder donker worden.

Parfumerie

4. APOT.CARE CONTOUR REGARD IRIDO-RADIANT (POT 15 ML : 60 EURO)

Belooft : gladdere contouren met minder wallen en kraaienpootjes

Onze mening : een abrikooskleurige, compacte crème bevat minuscule glansdeeltjes die de huid subtiel oplichten. De formule bevat hydraterende stoffen, die de huid glad maken en comfort geven. Lijntjes en kringen leken te verminderen, maar voor wallen zien wij weinig stoffen die soelaas kunnen bieden.

Ici Paris XL

5. CLARINS EYE CONTOUR GEL (34 EURO)

Belooft : wallen en donkere kringen te verminderen

Onze mening : een frisse gel-textuur is ideaal om wallen aan te pakken. Clarins verrijkte die bovendien met kalmerende kamille en korenbloem, drainerende ginkgo biloba en gladmakende aloë. Wij zouden dit product eerder aanraden aan jonge mensen. Voor de rijpere huid biedt deze formule te weinig comfort en antirimpelbijstand.

Parfumerie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content