HOEWEL DE MEESTE SHAMPOOS QUA FORMULE OP ELKAAR LIJKEN, CLAIMEN ZE TOCH VERSCHILLENDE EFFECTEN. WIJ DOKEN ONDER DE DOUCHE MET ENKELE NIEUWKOMERS.

Samenstelling Sofie Albrecht

1. AMAZON BEAUTY RAHUA SHAMPOO (275 ML : 30 EURO)

Belooft : volledig plantaardige biologische formule die het haar herstelt.

Getest : het schoonheidsgeheim van het dikke, glanzende haar van vrouwen van lokale stammen uit het Amazonegebied is de herstellende Rahua-olie. Het Amerikaanse merk Amazon Beauty sloot een fair-tradepartnerschap af met de lokale bevolking en verwerkt de olie in een volledig plantaardige formule. Het is even wennen, want de shampoo schuimt nauwelijks (bevat geen sulfaten), maar na twee keer wassen voelt het haar wel proper aan. Ook de andere usual suspects die in een doorsneeshampoo zitten, zijn hier vervangen door plantaardige alternatieven. Bijzonder is de conditioner (32 euro), die ook als styling cream gebruikt kan worden.

www.magnoliashop.be

2. KEVYN MURPHY LUXURY WASH (250 ML : 22,50 EURO)

Belooft : hydratatie, elasticiteit en glans voor droog of dik haar.

Getest : de Australische celebritykapper Kevyn Murphy vond de producten niet die hij wou en besloot ze zelf te maken. Met essentiële oliën, antioxidanten en vitamines, maar zonder sulfaten en parabenen, zodat ze zacht zijn voor huid, haar en kleur. De ingrediëntenlijst leert dat hier werd gekozen voor milde reinigers, plantaardige boters en oliën. Het product geurt licht zoet en maakt onze dikke haren zacht en handelbaar zonder te verzwaren.

Bij de kapper.

www.kevynmurphy.be

3. FREDERIC FEKKAI BRILLIANT GLOSSING (236 ML : 23 EURO)

Belooft : mooie glans, dankzij olijfolie in microcapsules.

Getest : Frédéric Fekkai is een Franse kapper die in de eighties naar New York verkaste en er furore maakte (hij bedacht de make-over van Hillary Clinton). Hij opende diverse salons en ontwikkelde een eigen productlijn. De Brilliant Glossing Shampoo ruikt zeer aangenaam, maakt de haren zacht en geeft een mooie glans. Maar als je de ingrediëntenlijst bekijkt, wordt duidelijk dat dit eerder te danken is aan de toegevoegde siliconen dan aan de olijfolie. Je krijgt de indruk dat het om een natuurlijke formule gaat, maar dat is niet het geval.

Exclusief bij Ici Paris XL

4. KNEIPP SHAMPOOING LAVANDE (200 ML : 5,99 EURO)

Belooft : siliconenvrije formule voor glans, vitaliteit en volume.

Getest : eenvoudige, zachte formule met plantaardige oliën en hydraterende, verzachtende ingrediënten. De shampoo met frisse lavendelgeur schuimt matig en maakt het haar zacht en glanzend. Maar wie specifiek volume zoekt, zouden we een ander product aanraden.

www.kneipp.be

5. ELSÈVE ARGININE RESIST VERSTERKENDE SHAMPOO (250 ML : 3,99 EURO)

Belooft : versteviging van kwetsbaar haar met neiging tot uitvallen.

Getest : Arginine zou de microcirculatie van de hoofdhuid stimuleren waardoor voedingsstoffen beter tot in de haarzakjes geraken. De formule oogt vrij gestandaardiseerd en bevat courante stoffen, zoals detergenten en siliconen. Verspreidt een sterke fruitgeur en geeft veel schuim, wat het haar ‘knisperig’ proper doet aanvoelen.

Grootdistributie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content