De spiegel van Sofie

1

Ook in huidverzorging zijn er producten die hun fans jarenlang aan zich weten te binden. Deze klassiekers krijgen echter regelmatig een facelift, om de laatste technologieën mee te krijgen.

1. GUERLAIN ORCHIDEE IMPERIALE (50 ML : 397,34 EURO)

Wat ? Totaalverzorging die een stralende, stevigere huid belooft met minder diepe rimpels.

Hoe ? Deze smeuïge luxe-crème is in zes jaar tijd al aan zijn derde update toe. Aan het complex van drie orchideeën werd de Gouden Orchidee toegevoegd, die de energieproductie in de cellen moet stimuleren. Door de omgeving van de stamcellen te optimaliseren zou de reproductie van cellen zo foutloos mogelijk verlopen. De testpersonen noteerden na twee maanden gebruik een huid met vagere lijntjes en rimpels, die meer straalt en steviger en elastischer aanvoelt.

2. CLARINS DOUBLE SERUM (30 ML : 74,50 EURO)

Wat ? Een antiverouderingsserum dat hydratatie, voeding, zuurstof, bescherming tegen vrije radicalen en regeneratie belooft.

Hoe ? 28 jaar geleden bedacht Clarins dit serum, dat in twee flesjes zat die je moest mengen bij gebruik. Sommige ingrediënten waren namelijk in water oplosbaar, andere in olie. De zevende update heeft die twee in een pompflacon samengebracht. Maar ook inhoudelijk is er flink wat veranderd. De vloeibare textuur dringt meteen in, geeft comfort en maakt de huid zacht. Nieuwe ingrediënten werken op de essentiële celfuncties en beloven een mooiere en stevigere huid. Op korte termijn merk je dat je huid een mooiere glans krijgt. Na een maand zou de huid steviger moeten aanvoelen en egaler ogen.

3. DIOR CAPTURE TOTALE MULTIPERFECTIO-NERENDE CRÈME SPF 20 (60 ML : 173,22 EURO)

Wat ? Een crème die de ideale omgeving voor de stamcellen belooft, zodat die optimaal kunnen functioneren.

Hoe ? In 2008 transformeerde Dior zijn antirimpelgamma Capture in Capture Totale, door te gaan focussen op de rol van de stamcellen in celvernieuwing in de dermis. Na de rol van de stamcellen in celvernieuwing in de epidermis te hebben bestudeerd, gaan de studies nog een niveau dieper, meer bepaald in de hypodermis. Dat is de onderste huidlaag, waar stamcellen onder andere de fibroblasten aanmaken. Die bepalen de stevigheid en volheid van de huid. Een cruciaal element in huidveroudering dus, dat Dior hoopt te beïnvloeden door de productie van die fibroblasten te stimuleren en bescherming te bieden zodat alle celfuncties optimaal kunnen verlopen. Ik noteerde een mooie gloed, een gevoede huid waar rimpeltjes minder aanwezig lijken, en een iets strakker gevoel. Na enkele weken zou de huid ook steviger en voller aanvoelen.

4. SHISEIDO BIO-PERFORMANCE ADVANCED SUPER RESTORING CREAM (50 ML : 115 EURO)

Wat ? De eerste Bio-Performance crème kwam in 1988 uit, en werd al verschillende keren geherformuleerd. Er bestaat een versie tegen pigmentvlekken en nu ook een regenererende versie die focust op de stamcellen in de dermis.

Hoe ? Door de ideale omstandigheden te creëren, kunnen de stamcellen optimaal werken, wat volgens Shiseido op termijn het zelfherstellende vermogen van de huid verbetert, het aantal stamcellen in de dermis op peil houdt en huidverslapping en rimpels vermindert. De crème is behoorlijk compact maar smelt op de huid zonder een plakkerige of vette film na te laten en doet haar zacht en comfortabel aanvoelen. Het aantal stamcellen kan ik niet natellen, maar de voedende textuur heeft wel effect op mijn eeuwige fronsrimpel.

Kijk voor meer recensies op www.knackweekend.be/beauty.

DOOR SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content