Wat

De rozenpakking van Dr. Hauschka is bestemd voor de rijpe, droge huid van het gezicht die minder gemakkelijk regenereert. In haast alle cosmeticaproducten van Dr. Hauschka vind je iets van de roos. In de pakking bijvoorbeeld zitten rozenwater, extracten uit de rozenbloesems, rozenwas en etherische rozenolie. Ieder ingrediënt heeft bepaalde eigenschappen: de rozenolie werkt egaliserend, de extracten uit de rozenbloesems vitaliseren het ademhalings- en het doorbloedingsproces van de huid, de rozenwas geeft de huid een vochtvasthoudende bescherming zonder de ademhaling ervan te belemmeren.

Het bijzondere aan de cosmetica van Dr. Hauschka is dat ze geënt zijn op de inzichten van de antroposoof Rudolf Steiner. Els Daniëls van het schoonheids- en wellnessinstituut Silhouette in Heusden-Zolder is aanhangster van de inzichten van Steiner en Hauschka. Zelf kreeg ze haar opleiding in Duitsland bij de firma Hauschka, plus cursussen in shiatsumassage en voetreflexologie. “Uit de antroposofie haalde Hauschka de inzichten om alle ingrediënten in harmonie met elkaar te brengen. Zo worden de producten altijd op natuurlijke wijze bewerkt en vervaardigd: de geneeskundige planten worden geoogst op de daartoe bestemde tijdstippen, namelijk voor zonsopgang of voor zonsondergang en volgens het zevendaagse licht- en donkerritme”, zegt Els Daniëls. “De producten zijn honderd procent natuurzuiver, dus vrij van synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen. Er zit inderdaad rozengeur in tal van producten, maar we hebben ook meerdere producten voor de aromatherapie, bijvoorbeeld lavendel, den, rozemarijn en citroen.”

Onze bevindingen

Eerst moet ik schoenen en sokken uittrekken, want de gezichtspakking begint met een voetbad. “Het kan wonderlijk lijken, maar een warm voetbad zorgt voor een goede doorbloeding”, weet Els Daniëls. Ik weet intussen dat ik hier het eerste uur niet weg zal zijn. Dit is niet een verhaal van zo maar even een kwak product op je gezicht te smeren en het een kwartiertje te laten intrekken. Els werkt in gedempt licht, met een zachtgroene lamp en op de achtergrond ontspannende muziek. Vervolgens krijg ik een lichte massage van voeten en benen met rozemarijnlotion, gevolgd door een lichte massage van armen, hals en handen, maar dan lig ik al ondergestopt op de verzorgingstafel. Volgt nog een korte, ontspannende massage van hoofd en nek en dan komen de warme compressen er aan. Gebaren die zich herhalen: een warme natte doek op het gezicht, dichtvouwen en wegnemen en dan uitspoelen.

Mijn gezicht wordt gereinigd met amandelcrême, rond de ogen en de lippen komt een beschermende crême en daarna wordt de stoommachine ingeschakeld voor de gezichtshamam. Tijd om weg te soezen. Voor je er erg in hebt, is het kwartiertje om en komt er een zuiverend kleimaskertje op je gezicht. Als dat weer weggehaald is, doet Els, met in iedere hand een zacht borsteltje, een zachte lymphestimulatie met zijdepoeder.

Daarna heeft mijn huid blijkbaar een ampul nodig om haar de normale PH-waarde terug te geven. En zie, dan is de tijd aangebroken voor de rozenpakking, die intensief naar rozen ruikt. Els legt nog oogcompresjes met etherische rozenolie op mijn vanzelf dichtgevallen oogleden, schakelt een zacht trillen in van de verzorgingstafel en sluipt de deur van de behandelruimte uit. Na twintig minuten is ze daar weer om alles met warme compressen weg te halen. Nog even een lotion over de benen en de voeten met korte rukjes lostrekken en dan zijn de twee uur voorbij. Ik heb geen zin om op te staan. “Je kunt hiernaast nog even verpozen in de saunaruimte”, lacht Els, maar daar is helaas geen tijd meer voor. Twee dagen later voelt mijn gezicht glad aan, egaler dan voorheen, en ziet mijn huid er vochtig uit: gedrenkt.

Prijs

Naast de rozenpakking voor het gelaat heeft Els Daniëls alle producten van Dr. Hauschka in huis. Voorts wordt bij Silhouette nog gewerkt met de producten van Maria Galland en is er een kleine, maar smaakvol ingerichte ruimte voor sauna, bubbelbad, groot dompelbad met annex volledig afgesloten tuin voor privé-saunasessies die 2.000 fr./49,60 euro kosten voor 2 uur. Er zijn dag- en halvedagarrangementen van Dr. Hauschka, van 3.595 fr./89,12 euro tot 4.195 fr./104 euro. Voor de twee uur durende behandeling met rozenpakking betaal je 1.900 fr./47,10 euro. Enkel op afspraak.

Info: Silhouette, Els Daniëls, Koerselsebaan 38, 3550 Heusden-Zolder, Tel. 011-45 33 80, e-mail alfie@skynet.be

Germaine Thys / Foto’s Michel Vaerewijck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content