INDIA Lang voor India een economische tijger werd, had Jade haar hart al aan dit land verloren. Als negenjarig bezocht ze Ladakh en Kasjmir. “Er ging een wereld voor mij open. Ik raakte gefascineerd door die cultuur. Daar is sindsdien geen verandering meer in gekomen. Ik laat een deel van mijn sieraden in Jaipur vervaardigen. De goudsmeden daar leveren fantastisch werk. Ook sari’s en zelfs voedselverpakkingen worden in India met evenveel oog voor detail gemaakt. Overal wordt zorg aan besteed. Dat bevalt me .”

KUNST Als kind zou ze Andy Warhol (in de onwaarschijnlijke rol van oppas) monopoly hebben geleerd. In ruil hiervoor maakte de oprichter van The Factory haar vertrouwd met de kunst van kleuren. Niet vreemd dus dat ze later aangetrokken werd door de tekentafel. “Ik was altijd aan het knutselen en vond het leuk om van alles te bedenken. Zo gebruikte ik flesjes Mitsouko ( die andere klassieker van Guerlain) om speelgoed en diertjes voor mijn pop van te maken.”

REIZEN Wie al van jongs af aan de wereld doorkruist, voelt zich uiteindelijk overal thuis. “Ik beschouw mezelf als een echte globetrotter. Ik vind het een groot geluk dat ik altijd zoveel heb gereisd. Het heeft me een open geest gegeven. Bovendien ben ik zo in aanraking gekomen met culturen en kunstvormen die mijn werk blijven inspireren. Ik ben altijd in beweging. Dat betekent natuurlijk niet dat ik geen vaste plekken nodig heb waar ik graag met mijn vrienden en familie samenkom.” Londen is en blijft de ankerplaats voor haar werk en de thuisbasis, maar ze heeft soms de zeelucht nodig. “Sinds enkele jaren hebben we een huis op Ibiza, waar we heerlijk kunnen uitrusten. Onlangs is daar nog een stekje in Goa bij gekomen.”

MODE & JUWELEN “Mijn creaties zijn nooit bedoeld voor één bepaalde gelegenheid of één bepaald moment van de dag. Ik houd bijvoorbeeld niet van het onderscheid tussen een jurk voor overdag en een jurk voor ’s avonds. Ook probeer ik me bij het ontwerpen niet voor te stellen wie het zal dragen. Waar het om gaat, is dat je je er goed in voelt.” Haar kleding- en sieradenmerk in smaakvolle hippiestijl kreeg haar naam en is enkel in haar eigen boetiek in Notting Hill te koop. “Ik vond het belangrijk om een eigen winkel te hebben, zodat de mensen mijn eigen levensstijl konden ontdekken en het gevoel krijgen bij mij thuis te komen. Ook wilde ik graag met eenmalige ontwerpen werken. Dat vind ik veel inspirerender en belangrijker dan grootschalige distributie. Als je producten ook in andere winkels liggen, bepalen je partners uiteindelijk hoe je collectie eruitziet. Ze kiezen namelijk alleen wat hen aanstaat. En leggen de verkoopprijs vast.”

SCHOONHEID Goede genen en een dito relatie met een cosmeticahuis als Guerlain zet je al een flink stuk op weg. Maar volgens Jade word je pas echt mooi van geluk. “Tijd nemen voor jezelf. Om even stil te staan en naar de stilte te luisteren. Ik houd van wandelen en joggen. Ik ben graag buiten, het liefst in de buurt van water.”

MUZIEK Samen met haar partner Dan Williams heeft Jade het label Jezebel (haar tweede voornaam) opgericht. Onder deze naam helpen ze jonge dj’s op weg, organiseren ze druk bezochte feesten en presenteren ze casual mode aan de rijke jongelui die op deze evenementen afkomen. Haar beeldmerk ? Een mond met licht uitgelopen rode lippenstift. Een antwoord op de legendarische uitgestoken tong van papa Mick ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content