Aanbod

The Woman’s Day van De Nieuwe Mens in Antwerpen omvat een halfuur massage, een halfuur personal training, een minigelaatsverzorging of manicure of pedicure, het gebruik van badjas en handdoeken, sauna en/of stoombad, 1 sapje en 1 slaatje.

Beloften

“Ver weg van het gegons van elke dag, zink je voor een paar uur weg op een eiland van onverstoorde rust en oeverloze verwennerij”, lezen we in de advertentie. En verder: “In De Nieuwe Mens komt onder deskundige begeleiding al je energie weer boven borrelen. Innerlijk rustig, uiterlijk stralend: je keert terug als herboren.”

Onze bevindingen

“U moet bij ons zijn”, luidt de verwelkomende constatering als we de gigantische houten trap van Hangar 26/27 oplopen. Een luxueuze warmte zeilt ons tegemoet, waardoor die regenachtige decembermorgen meteen een tikkeltje minder somber lijkt. De ruimte is licht en luchtig. De inrichting is heel sober in wit en grijs, aangevuld met warm geel. Koel beton gecombineerd met warm hout. Een groot venster is letterlijk een raam op de buitenwereld: het uitzicht op de Schelde en de voorbijschuivende schepen geven de plek iets exotisch – ondanks alles. Bij een kopje koffie, terwijl zowel stoombad als sauna alvast opwarmen, wordt het verloop van deze verwenvoormiddag besproken. Op mijn verzoek slaan we de personal training (een halfuurtje sporten onder persoonlijke begeleiding) over, om dat stel verkrampte, pijnlijke rugspieren kans op herstel te geven. De warmte van het stoombad – dat een beetje overmoedig hamam (oosters badhuis) wordt genoemd – is meer dan verkwikkend: de toegevoegde eucalyptus opent de luchtwegen en door de vochtige lucht wrijf je als vanzelf alle dode huidcellen van je lichaam. Een vriendelijk klopje op de deur signaleert dat het tijd is voor de behandelingen: de massage – ondanks de ontspannende, ritmische bewegingen net iets te kort om écht in slaap te vallen – gevolgd door een gelaatsverzorging.

‘Persoonlijk’ is het kernwoord in de aanpak van De Nieuwe Mens. En dat heeft niets te maken met het feit dat wij die dinsdagmorgen de enige klant zijn. De ruimte is er beperkt: sauna, stoombad, fitnessruimte en stiltekamer zijn berekend op een vijftal mensen. “Bewust”, zeggen Din en Ilse, de uitbaatsters. “We willen het gezellig en vooral heel rustig houden.”

Ze hebben persoonlijkheid en dat blijkt vooral uit de details: verzorgingsproducten van Esthederm, die een zeer gepersonaliseerde aanpak mogelijk maken; het Italiaanse slaatje met tomaat en mozarella als lunch; en een heerlijk sapje van ananas, appel, limoen en roze pompelmoes als tussendoortje. Het zijn die kleinigheden die je het gevoel van luxe geven, en dat op een doordeweekse dag.

Prijs

The Woman’s Day (dinsdagvoormiddag) kost 3500 fr.

Behandelingen à la carte: een halfuur massage (900 fr.), een uur massage (1500 fr.), sauna/hamam en relax (1000 fr.), personal training voor 1 persoon (1500 fr./sessie) of in een groepje van 4 (600 fr./sessie). Beautyverzorgingen zijn op aanvraag, net als de gespecialiseerde medische behandelingen (onder doktersbegeleiding, o.a. acupunctuur).

De Nieuwe Mens, Hangar 26/27, Rijnkaai 97, 2000 Antwerpen. Tel. 03/323.72.00. Open maandag tot vrijdag van 10 tot 20 uur, donderdag tot 22 uur. Enkel op afspraak.

Sofie Albrecht / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content