Nu 7 For All Mankind, Citizens of Humanity en Acne Jeans hun vaste plek in de wereld van premium denim hebben ver-overd, is het tijd voor een nieuwe generatie ‘It-Jeans’ om naam te maken. één iets hebben de volgende vier merken gemeen : ze tailleren fatsoenlijk hoog.

Roepen broeken tot boven de navel en brede pijpen ook bij u beelden van de jaren zeventig op, inclusief plateauschoenen en Roxy Music ? Het past alleszins perfect in het plaatje van de heren achter Lips Jeans, een veelbelovende nieuwkomer op de denimmarkt. Founding fathers Loren Cronk en Daniel Donahue lieten zich inspireren door de Franse zangeres Françoise Hardy. Terug naar de seventies betekent voor het duo uit Brooklyn : opnieuw sexy worden ! Hun broeken met hoge taille en brede pijpen worden dan ook gedragen door “vrouwen die verstand hebben van sexappeal.” Het hoge model werkt immers een slanke lijn en eindeloze benen in de hand.

Ook Wranglers exclusieve lijn Blue Bella Story gaat resoluut voor hoge modellen. Langere en rechthoekige broekzakken geven bovendien de illusie van het perfecte achterwerk. De collectie staat voor stoerheid en vrouwelijkheid en wordt elk seizoen ondersteund door een bekende kunstenaar. De primeur was voor de Japanse grafica Aya Takano, die met haar uitgesproken meisjesachtige tekeningen aan de slag ging op de collectie. De Franse dj en styliste Olympia Le Tan, het gezicht van deze lijn, roept alle andere vrijgevochten vrouwen op om zich helemaal over te geven aan de Blue Bella Story.

Een bekendheid aan je merk koppelen, scoort altijd goed. Als daar nog eens liefdadigheid bij komt kijken, is alvast heel Amerika verkocht. Het overkwam Karim Ramadan en Selman Bianco uit Zwitserland met hun luxueuze jeanslijn Heaven’s Brand. Onder het motto “The world may seem divided, but Heaven’s for everyone” steunen ze goede doelen van internationale sterren. Voor de huidige herfst/wintercollectie is dat Vanessa Paradis, die zich inzet voor ernstig zieke kinderen. Naast een perfecte snit en een sublieme afwerking, beloven de ontwerpers, een moslim en een jood, ook een betere wereld. Volgens hen kan mode het samenhorigheidsgevoel aanwakkeren, over culturen, rassen en religies heen. Afgezien van deze lieflijke boodschap, heeft Heaven’s Brand vooral een stoer en sportief imago en daar vallen rock chicks als Calico – dochter van Alice – Cooper als een blok voor.

Over lieflijke boodschappen gesproken : de Britse ontwerpster Kate Ogle verstopt ze in haar Ruby jeanscollectie. Gelukskoekjegewijs wil ze met haar hartverwarmende spreuken meer diepgang geven aan het modeproduct. Tekst als “Zonder gebed is er geen hoop en zonder hoop, geen Ruby” zou haar klanten moeten inspireren. Het werkte alvast prima bij celebrity’s als Kate Moss, Sadie Frost en Jo Whiley. Ruby, genoemd naar de levenslustige grootmoeder van de ontwerpster, staat voor de perfecte pasvorm, sexy snit en mooie afwerking met borduursels. Het stikwerk op de achterzakken en net boven de bips doet denken aan tatoeages van Afrikaanse stammen.

Jammer genoeg zijn nog niet alle merken te vinden in België, maar dat maakt dat u meteen een geschikt shopproject hebt voor als u enkele dagen Londen, Parijs of New York plant.

Info : Verkoopadressen vindt u op www.lipsjeans.com, www.wrangler.com, www.heavensbrand.com en www.rubylondon.com.

Grete Flies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content