DE MUUR VAN LICHT

De Berlinische Galerie : actuele kunst. © GF

Op 9 november 2014 viert de stad dat de Muur 25 jaar geleden viel. Intussen werd ze hip, chic en alternatief. Ontdek de vele gezichten van Berlijn met deze beknopte stadsgids.

ETEN & DRINKEN

Deck 5 is een beach lounge met zand, ligstoelen, goedkope cocktails en weekendbrunch (12 euro, reserveren noodzakelijk) op de parking van winkelcentrum Schönhauser Allee Arcaden-in Prenzlauer Berg. Vanaf 1 mei, van 10 uur tot middernacht. Info : +49 176 77 36 62 34,

www.freiluftrebellen.de

Volt is ondergebracht in een elektriciteitscentrale uit 1924, gelegen in een van de hippe woonwijken van Kreuzberg. Aan de voorkant is er een terras met zicht op de oever. Chef-kok is Matthias Gleiss. Hij verdedigt de keuken van Berlijn, die hij op een nieuwe manier presenteert en actualiseert met mediterrane toetsen.

+49 30 610 74 033, www.restaurant-volt.de

SHOPPEN

Voo Store is de shop voor alles wat hot is. Magazines, kleren, beautylabels en interieurdecoratie : alles werd hier geselecteerd op coolfactor. Er is ook een heel leuk café waar je lekkere koffie kunt drinken. Oranienstrasse 24, Kreuzberg. www.vooberlin.com

Pro QM is meer dan zomaar een boekwinkel voor kunst- en designliefhebbers, er is ook ruimte voor culturele debatten, kunstinstallaties en events. Het aanbod is zeer uitgebreid en de service uitmuntend. Almstadtstraße 48-50, D-10119 Berlijn. www.pro-qm.de

SLAPEN

Hotel Indigo Alexanderplatz **** Clean design, frisse kleuren en veel lichtinval maken de kamers aangenaam om te vertoeven. In de badkamer vind je toiletartikelen van het hippe, ecologische merk Aveda en een zalige regendouche. Vanaf 50 euro pp/per nacht.

www.hotelindigoberlin.com

Hotel Gat Point Charlie **** Budgethotel voor back-to-basics reizigers die belang hechten aan design en een goede locatie. Op wandelafstand van Brandenburger Tor en Unter ter Linden. Kleine kamers met Eamesstoel en heerlijk grote bedden. Vanaf 45 euro pp/per nacht.

www.gatrooms.de

BEZOEKEN

De Berlinische Galerie is hét adres voor Berlijnse kunst, architectuur en fotografie van de twintigste eeuw tot vandaag. In de omgeving van het museum, waar ook het Judisches Museum is, vind je tal van kunstobjecten die het museum met de buurt moeten verbinden. Alte Jakobstraße 124-128, 10969 Berlijn.

www.berlinischegalerie.de

Op zoek naar een leuk souvenir ? Passeer dan langs een van de achttien ouderwetse fotoautomaten, waar je voor een stuk van twee euro nog een authentieke strip van vier verschillende zwart-wit foto’s krijgt. www.photoautomat.de

Midden in het centrum van de stad ligt het indrukwekkende holocaustmonument : een golvend veld met 2711 rechthoekige betonnen stenen en ondergronds informatiecentrum ter nagedachtenis aan de joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

www.stiftung-denkmal.de

DOOR STEPHANIE DUVAL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content