25 tot 29 januari, Antwerpen

– A Fashion Week wordt op 25 januari officieel geopend door Patrick Janssens. Voor de vip-avond naast de Waagnatie is een uitnodiging vereist. Voor het grote publiek is er op dat moment een nocturne, georganiseerd in samenwerking met het FFI. Diverse Antwerpse modezaken zijn ’s avonds open, net als het Modemuseum (Nationalestraat 28). Jonge ontwerpers en kunstenaars kruiden de stad met installaties.

Info : 03 226 14 47, www.ffi.be ; www.momu.be

Op 28 en 29 januari lopen gelijktijdig twee vakbeurzen : A Fair voor het luxesegment in de Waagnatie, en Station in het spoorweg-emplacement Dam.

Op A Fair, dat onder meer door Campari, Illy, Lancôme en Mini wordt gesponsord, staan 230 labels uit het hoge en betere segment, waaronder Bruuns Bazaar, Pringle, Thomas Burberry, Kenzo en Juicy Couture. Er zijn delegaties met jonge Ierse en Tsjechische ontwerpers, en doorlopend modeshows, onder meer van Chris Janssens, Stills en Sandwich.

Station telt onder zijn ruim tachtig deelnemers labels als Adidas Originals, Converse, Eastpak, Gsus, Guru, Onitsuka Tiger en Paul Frank. Ook muziek-, design- en mediatrends komen aan bod. Jonge kunstenaars bekleden de stands, die het grote publiek op dinsdag 30 januari kan bewonderen. Voor het avondfeest van Station en Vice Magazine op 28 januari, op een geheime locatie, is een uitnodiging vereist.

De toegang tot de beurzen kost 10 euro. Een shuttledienst verbindt beide beurzen.

Info : 03 231 89 93, www.afair.be, www.stationantwerp.be

Op 28 januari krijgen jonge ontwerpers een platform op CampariBenelux Fashion Designers. Die dag zullen vier ontwerpers defileren op A Fair : Jan Taminiau en Daryl Van Wouw uit Nederland, en Tim Van Steenbergen en Karen Fiszlewicz uit België. ’s Avonds volgt een receptie van het FFI. Een uitnodiging is vereist.

Ook op 28 en 29 januari is er de nieuwe herenmodebeurs MAN, in het Metropoliscomplex. Die behoort officieel niet tot de modeweek en richt zich op commerciële herenmode uit het midden en hogere segment, zowel vrijetijdskleding als pakkenmode. Tot de bekendere deelnemers behoren Van Gils, Camel Active en Ben Barton. De beurs wordt georganiseerd door AHA ! Media, dat de vakbladen Modeflash en Just uitgeeft. Onder de sponsors vinden we onder meer Maserati, Redken for Men en De Koninck. De toegang kost 10 euro, met een pendeldienst naar de andere vakbeurzen.

Info : 03 239 78 04, www.manfashionfair.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content