Het wordt stilaan een traditie : op 24 mei, Pinkstermaandag dus, zetten duizenden enthousiaste vrouwen het in Kortrijk op een lopen. Met een team van Bekende Vlamingen op kop. De échte liefhebbers noteren meteen 1 mei (Knokke, 4 km) en 10 oktober (Brussel, 4km en Hasselt, 5 km) in hun agenda.

FOTO’S ANN VALLÉ – MAKE-UP PAUL VAN ROMPAEY VOOR YVES SAINT LAURENT

Mensen die het weten kunnen, zijn het er roerend over eens : sportieve ambiance en goed humeur verzekerd op Pinkstermaandag in Kortrijk, de moeder aller Ladies Run series. Verschijnen ook bij deze lustrumeditie aan de start : de leden van het onverwoestbare dreamteam van bekende Vlamingen : Martine Tanghe, Siska Schoeters, Cathérine Moerkerke, Francesca Vanthielen, Gella Vandecaveye, Marleen Finoulst en Linda Asselbergs. Zegde eveneens toe : minister Hilde Crevits, omringd door sportieve vrouwen van haar kabinet, die voor het goede doel lopen. En tussen al die gedreven loopsters, twee teams van vijf Knack Weekend-lezeressen die de uitdaging aangingen om samen volgens het programma Start to Run te trainen en op 24 mei respectievelijk vijf en elf kilometer te lopen.

We weten wel dat beweging goed is voor conditie én geest, maar soms heeft een vrouw een extra zetje nodig. Een zetje in de vorm van een professionele trainingsbegeleiding door een coach van Start to Run, een volledige loopoutfit en schoenen van Asics, een fotoshoot in een studio met visagiste, de opvolging van de vorderingen in Knack Weekend en op de site en een vipontvangst op de Knack Weekend Ladies Run op 24 mei in Kortrijk, het kan tellen.

Gegadigden zat dus en de keuze was niet gemakkelijk. Uiteindelijk werden een team van het bedrijf Transics uit Ieper (5 km) en van de dienst Medische Genetica van het UZ Jette (11 km) uitverkoren.

Bij Transics, een bedrijf dat boordcomputers voor vrachtwagens produceert, hadden ze voldoende kandidaten om een team voor de vijf én voor de elf kilometer af te vaardigen, maar wij pikten er de minst ervaren loopsters uit. Sophie Breyer (35), Eveline Fourni (30), Sophie Lommens (34), Lobke Ugille (26) en Inge Vileyn (41). Hun looppalmares oogt niet indrukwekkend, maar nu hebben de Transics-vrouwen een goede reden om vol te houden. Walter Mastelinck, de CEO van het bedrijf, wordt hun sponsor en zal een vast bedrag per gelopen kilometer neertellen. Bovendien wordt per loopster ook nog eens een actie georganiseerd door een mannelijke collega. De opbrengst van al die inspanningen gaat integraal naar een project van wederopbouw in Haïti. En ja, de pittige loopoutfits van Asics zijn een opsteker : de conditie is er misschien nog niet, maar de stijl alvast wél.

Ook de collega’s van het UZ Brussel (Jette) hebben een goede reden om een tandje bij te steken. Martine De Rycke (47), Nancy Paredis (29), Katrien Stoeffs (31), Elke Vandermot (26) en Sonia Van Dooren (40) werken allemaal op de dienst Medische Genetica, maar verspreid over consultatie en verschillende labs. Hun diensthoofd vindt het prima dat haar medewerksters tijdens de lunchpauze sporten. Aangezien zij dit jaar nog met pensioen gaat, zien de loopsters hun Ladies Run ook een beetje als een afscheidsgeschenk aan haar. Er wordt al druk geoefend in het Laarbeekbos, maar de elf kilometer zijn alsnog niet in zicht. Met de nieuwe outfits moet dat zeker lukken. De Asics-looprokjes vallen alvast zeer in de smaak.

De vorderingen van beide teams kunt u volgen op de site van Knack Weekend. Hopelijk geeft het ook ú zin om uit de startblokken te schieten. Knokke op 1 mei is met vier kilometer de ideale opwarmer voor Kortrijk op 24 mei. Op 10 oktober wordt er gelopen in Brussel (4 km) en in Hasselt (5 km). Alle sportieve vrouwen van harte welkom op de Knack Weekend Ladies Run Series !

Om in te schrijven : www.knackweekend.be/ladiesrunseries. Ook voor

vragen, loopschema’s en de vorderingen van de teams kunt u daar terecht.

DOOR LINDA ASSELBERGS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content