De kunst van het leren

© Fred Debrock

Catherine richtte The Art Of Giving Foundation op, waarmee ze geld inzamelt voor Teach for Belgium en Kras Jeugdwerk.

Leerproblemen, veel ouders breken zich er het hoofd over. Ook Romy, de dochter van Catherine, had het in de lagere school moeilijk. Dat zette Catherine aan het denken: “Ik heb tijd om Romy te helpen, een netwerk en geld om allerlei tests te laten doen. Maar wat als je dat allemaal niet hebt? Voor kinderen in kansarme situaties zijn leermoeilijkheden een straatje zonder einde.” Catherine richtte The Art Of Giving Foundation op, waarmee ze geld inzamelt voor Teach for Belgium en Kras Jeugdwerk. “Kras is met de opbrengst huiswerkklassen gestart op vijf locaties in Antwerpen. Het bereikt veel kinderen, omdat hun ouders beseffen dat ze niet kunnen helpen met het huiswerk.” In een volgende fase zal Kras ook eventuele leerproblemen bij kansarme kinderen opsporen.

In plaats van pakweg een spaghetti- avond te organiseren verkoopt Catherine kunst voor het goede doel: twee keer per jaar houdt ze thuis een tentoonstelling. “Ik wilde het op een leuke manier aanpakken, vanuit mijn eigen – zij het amateuristische – passie voor kunst.” Ondertussen verleenden al twaalf Belgische kunstenaars hun steun aan het project, onder wie Nick Ervinck en Fred Eerdekens. “Kunstenaars kijken anders naar de wereld. Niet zelden hebben ze zelf problemen gehad in het onderwijs. Ik ben er nog geen één tegengekomen die geen voeling heeft met het thema.” Ook veel kopers herkennen zich in het verhaal. “Niet passen in de standaard, die frustratie hebben zoveel mensen.”

Catherines dochter beseft goed dat The Art of Giving door haar is ontstaan. “Romy is daar heel trots op, ze wil ook altijd helpen bij de tentoonstellingen.” Dit jaar brachten die al 50.600 euro in het laatje, goed voor 3373 uur buitenschoolse onderwijsondersteuning.

theartofgivingfoundation.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content