Liesbeth Van Himbeeck (15) en Olivier Ottomer (17), scholieren

Liesbeth : ?Ik kom hier heel vaak en koop ook veel. De kleren zijn leuk, de sfeer is tof, en het is goedkoop. Het laatste dat ik kocht zijn een broek, een T-shirt en een jasje, allemaal in het zwart. De kleren die ik voor de foto aangetrokken heb, zijn wel oké, maar net iets te fel van kleur voor mij. Behalve bij H&M koop ik ook wel eens in een skatewinkel, maar dat kan alleen als ik genoeg geld heb.”

Olivier : ?T-shirts, jeans, onderbroeken… Als ik zin heb in iets nieuws koop ik het gewoon ; ’t is hier goedkoop, maar soms is de kwaliteit niet honderd procent. Je moet echt op iets vallen en het dan ook meteen kopen, want de volgende keer is het gegarandeerd weg. Ik hou verder ook van merkkleding van Calvin Klein en van de klassieke 501 van Levi’s.”

An Pauwels (25), fotomodel

?Regelmatig stap ik hier binnen voor goedkope basisstukken, en in de zomer koop ik veel luchtige flodderjurkjes. Ik combineer meestal met kleding van ontwerpers. Vandaag heb ik een broek aan van Ann Demeulemeester, met daarop een blouse met zebraprint van H&M. Ze hebben hier ook flashy spullen in felle kleurtjes, maar die koop ik niet. Lingerie dan weer wel, want daar kan een vrouw nooit genoeg van hebben, nietwaar ? En als ik mijn kleren na een tijdje beu ben, breng ik ze naar Pardaf, dan ben ik er mooi vanaf. Dat rijmt nog ook.”

Joke Hermans (18), scholier

?Meestal ga ik uit winkelen met een vriendin, en dan doen we de hele Meir, winkel in en winkel uit. Bij H&M stappen we ook altijd even binnen, en af en toe koop ik iets. Mijn laatste aankoop was een zwarte jas van ribfluweel. Zwart is mijn lievelingskleur, dus kan ik al mijn kleren onderling combineren, uit welke winkel ze ook komen. Het leuke aan H&M vind ik dat je er maffe én heel gewone kleren vindt.”

Mischa Bludts (19), student en parttime journalist

?Mijn moeder koopt vrijwel al mijn kleren, maar als ik zelf eens geld heb, doe ik mijn inkopen het liefst in Berlijn of Amsterdam. Daar vind je tenminste iets exclusiefs waar niet iedereen in rondloopt. Deze riem van het Rode Leger kocht ik in Berlijn, en ook mijn favoriete lange soldatenjas, een Mongoolse puntmuts van vilt en een camouflagebroek van het Tsjetsjeense rebellenleger. Enfin, dat vermoed ik toch. Confectie koop ik zelden, en als ik het dan toch eens doe, dan liefst bij Walter Van Beirendonck, H&M of Mac & Maggie zaliger. Deze zwarte cardigan van H&M is mooi omdat hij zo sober is, terwijl de witte verticale streepjes er toch een bijzonder cachet aan geven. Ze hebben bovendien een verlengend en afslankend effect, nét wat ik nodig heb !”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content