Afstemmen op de Not The Nine O’Clock News was vroeger een vast ritueel. De Britse humor zit perfect in elkaar. Hun timing is onnavolgbaar. The Young Ones en French And Saunders vind ik ook magnifiek. Onlangs liep op BBC A History Of Alternative Comedy. Daarin werd getoond hoe al die comedy’s ontstaan zijn. Heel interessant.

Wat ik zeker wil terugzien, is de aflevering van Karel waarin David Bowie te gast was. Karel van de Graaf is een charmante man, die toch kan doorvragen. Bowie, van wie ik een grote fan ben, voelde zich duidelijk op z’n gemak. Op een bepaald ogenblik vertelde hij een anekdote over z’n zoon toen die 13 was. Ze gingen samen naar een concert. Zoonlief kwam met rood geverfd punkhaar de trap af. “Je denkt toch niet dat ik zo met je over straat loop”, zei Bowie, die zelf nooit vies is geweest van excentrieke looks. Nog zo’n mooi talkshow-moment: Jan Mulder bij Frank Raes op de sofa in Niet Te Wissen. Mulder koos z’n voetbalbeelden en er ontspon zich een gemoedelijke babbel. Ze counterden elkaar. Ik heb Frank Raes een paar keer hartelijk zien lachen, wat toch vrij uniek is.

Tussendoor graag een operatie, zoals je regelmatig ziet op de Nederlandse televisie. Het was namelijk mijn grote droom chirurg te worden. Dan een film. Pulp Fiction of The Usual Suspects. Als ik zo’n prent zie, dan mag volgens m’n vriendin tien man op me staan roepen, ik hoor het niet. Er zijn maar weinig films waardoor ik in die mate in wordt meegezogen.

Paul de Leeuw bewonder ik omdat hij zich zoveel kan permitteren. Wat hij ook uit z’n grote bek flapt, hij blijft sympathiek. Zijn geheim: goeie dosering. Mooi was die uitzending met Lionel Richie. De clip van Hello, met die blinde, werd door De Leeuw nagespeeld. Met een speelgoed-gsm en meer van die onzin. Compleet belachelijk. De zanger zat er zelf op te kijken en hoewel hij zuinig lachte, zag je hem denken: waar ben ik in hemelsnaam terecht gekomen? Er gebeurt in Laat De Leeuw altijd vanalles. Het is spontaan en verrassend.

Onmisbaar op een ideale tv-avond is Terug Naar Oosterdonk. Die dramaserie heeft iets gezelligs en mysterieus. Geweldige cast ook, Dirk Roofthooft voorop. Een schoon einde zou dan een episode van Silent Witness zijn. Een crimi zonder bloed en gruwel, maar toch zit je op het puntje van je stoel. (PVD)

Rob Vanoudenhoven is momenteel een van de smaakmakers van “Alles Kan Beter”.

PVD Lene Kemps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content