Al sinds Theo & Thea ben ik een fan van de Nederlander Arjan Ederveen. Toen ik zijn Borreltijd zag, dacht ik: dat zou ik ook willen doen. Ik vrees echter dat hij een pak intelligenter is. Zijn programma’s zijn zo doordacht. Het knappe aan Ederveen is dat hij humor brengt die heel ver gaat, maar tegelijk ontroerend kan zijn. Met 30 Minuten relativeerde hij alles wat tegenwoordig op tv komt. Met heel absurde grappen en ook verdomd realistisch.

Grensverleggend is ook Absolutely Fabulous, al is het concept intussen misschien wat achterhaald. Toen de serie begon, vond ik het gegeven van twee rebelse vrouwen die in de tijd zijn blijven hangen en een brave dochter, erg origineel. Ik hou van de sfeer van dat modewereldje en dat filmsterrengedoe. Eerlijk, ik zou wel zo’n vriendin als Patsy willen hebben.

Wat ik zeker wil terugzien, is Het Liegebeest. Om de simpele, heel persoonlijke reden dat mijn man, mijn schoonvader en mijn huidige tegenspeler Door Van Boeckel daaraan meegewerkt hebben. Toen dat kinderprogramma liep, was ik nog heel klein. Bijgevolg weet ik er niet zo gek veel meer van.

Met Terug Naar Oosterdonk hebben we in Vlaanderen eindelijk iets waar we met recht trots op mogen zijn. Als actrice kijk je automatisch heel kritisch wanneer een nieuwe tv-reeks van eigen bodem start. Maar ik heb er veel deugd aan beleefd, van meet af aan. Nooit eerder is drama hier zo mooi in beeld gebracht en zo prachtig vertolkt.

Nog van eigen makelij: De Mol en Man Bijt Hond. Wat Woestijnvis brengt, is altijd goed gemaakt en heeft succes. Als je ziet welke reacties hun programma’s soms losweken… dat duidt in mijn ogen op kwaliteit.

Met plezier kijk ik naar de fragmenten uit Top-Pop Yeah zoals je die in Nonkel Pop voorgeschoteld kreeg. Als je die decors en die potsierlijke kledij ziet! Wat vonden wij daar vroeger zo goed aan? Je bekijkt het nu met heel andere ogen en dat is lachen. Hoogtepunt blijft voor mij het ballet van Penny De Jaeger dat bij optredens op de achtergrond stond te huppelen. (PVD)

Britt Van der Borght speelt mee in de Ketnet-comedy “W817”, staat in de theaterproductie “Een Onderwereldse Glimlach” van Lars Norén en binnenkort ook in de musical “Assepoester” (première: 2 april).

PVD Lene Kemps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content