H Aveda Lifestyle Salon, Minckelersstraat 3, 6211 GX Maastricht. Tel. +31-043-321 00 56, www.avedalifestylesalon.nl

Wat

Maastricht is een trekpleister rijker. Bij dat strategisch liggende drielandenpunt opende Aveda enkele maanden geleden de eerste Lifestyle Salon voor de Benelux. Voor het Amerikaanse cosmeticamerk betekent zoiets dat Lifestyle Store, Day Spa en Hair Saloon onder één dak huizen. Els Loos, de Nederlandse invoerder voor de Benelux, koos voor een niet voor de hand liggende locatie. In een hoekje van de nagelnieuwe megastore van het Nederlandse modemerk Mexx werd een Aveda Lifestyle Store uit de grond gestampt. Eén verdieping lager, in de oude gewelven van het gebouw, bevindt zich het kuuroord en de kapsalon.

Onze bevindingen

De nieuwe megastore van Mexx voldoet aan alle criteria : een dreunende beat, hip personeel en een serie richtingaanwijzers zodat de argeloze bezoeker zelfs in comateuze toestand zijn weg vindt naar de voor hem bestemde corner. Niet onmiddellijk de rustgevende entree die een mens associeert met een dagje kuren, maar mevrouw Loos maakt me bij aankomst onmiddellijk attent op de tweede privé-ingang via een smal, klein steegje. Hoe ook, beide wegen leiden naar dezelfde Lifestyle Store, een lichte, frisse winkel boordevol producten die Aveda-adepten doen watertanden. Vergelijk het met een soort sekte, maar dan wel een met een gezonde verslaving aan natuurlijke cosmetica, geurige oliën en milieuvriendelijke verpakkingen. U raadt het al. Ik ben een Aveda-volgeling en was dan ook met-een gemotiveerd om vanuit Gent naar het verre Maastricht af te zakken voor een knipbeurt en een gelaatsbehandeling.

Niettemin ben ik enigszins ontgoocheld door de stress relieving treatment, de korte massage-intro waarmee elke kapselbeurt bij Aveda wordt ingezet. Een Nederlandse Gretl met een strenge, blonde pony gebiedt me plaats te nemen op een ergonomisch onding dat pal voor de inkomdeur staat. Vervolgens laat ze al haar opgespaarde stress van een drukke werkweek op mijn arme rug los. Eenmaal losgeklopt, word ik begeleid naar een van de vele kappersstoelen die verborgen staan achter grote, strakke panelen. Op het eerste gezicht lijkt het eerder een ondergrondse expositieruimte dan een kapsalon. De plastische kunstwerkjes bevestigen die indruk. Mijn kunstige overpeinzingen worden echter abrupt verbroken want Gretl heeft een strak tijdschema en mijn consult, zoals dat in Aveda-termen wordt genoemd, staat op haar programma.

Ik weet niet of Gretl een Senior Stylist (60 euro voor knippen en stylen van lang haar), Top Stylist (55 euro) of ‘gewoon’ Stylist (50 euro) is, maar ik vermoed het laatste gezien haar advies niet verder reikt dan “u moet zelf beslissen”. Bij zoveel vrijheid slaat bij mij altijd de twijfel om het hart en dus speel ik op veilig. Het bijknippen van de klassieke puntjes. Voor één keer vervloek ik mijn belofte om mijn haar niet te kleuren vóór de eerste grijze draadjes opduiken. De kleuringen van Aveda staan immers bekend om hun natuurlijke ingrediënten (97 procent voor permanente en 99 procent voor semi-permanente) én glanzende resultaten.

Helaas, mij rest enkel nog een korte bolwassing aan de spoelbak en een turbo-kapselbeurt. Vervolgens gaat het richting Day Spa voor mijn Elemental Nature Facials (55 euro voor 60 minuten).

Opnieuw begint de behandeling met een stress relieving treatment. Alleen dit keer verdwijnt elk spoortje stress onder de zachte handen van Hanne. Daarna gaat het richting cabine, langs een zuilenrij van klankschalen die corresponderen met de diverse chakra’s (Aveda laat zich inspireren door de Ayurvedische leer). Terwijl mijn voeten genieten van een zachte peeling en massage wordt via een vragenlijst duidelijk dat ik een ether-type ben. Op basis van die informatie brouwt Hanne door middel van toevoeging van etherische oliën gepersonaliseerde producten. Wat volgt is één en al genot. Hanne, een lieftallige schoonheidsspecialiste uit het nabije Hasselt, blijkt over gouden handen te beschikken. Tussen het reinigend en hydraterend masker genieten mijn gelaatsspieren van een ontspannende massage. Conclusie : ik wil beslist nog eens terug naar het Aveda Lifestyle Salon, maar dan wel op maandag voor de handen van Hanne.

PASCALE BAELDEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content