Tijdens de eindshows in juni hadden Weekend Knack en de Franstalige collega’s van Weekend Le Vif / L’Express ze al geselecteerd : de twaalf modestudenten die tijdens ons talentenconcours mochten defileren. De hoofdprijs van 10.000 euro in de wacht slepen was hun doel. De vierde editie van Fashion Weekend werd een show met een knappe mix van stijlen en visies op mode.

Elk jaar krijgen we tijdens de eindshows indrukwekkender en vernieuwender creaties voorgeschoteld, steeds vaker worden grenzen verlegd. Dat de nominatie van de finalisten er niet gemakkelijker op wordt, hoeft niet gezegd. Toegegeven, we maken het onszelf ook niet eenvoudig. Vorig jaar al gingen we over de grenzen piepen en selecteerden we, naast studenten van het Brusselse La Cambre en de Modeacademie van Antwerpen, ook opkomend talent uit het gerenommeerde Central Saint Martins in Londen. Dit jaar trokken we naar warmere oorden, naar het modefestival in het Zuid-Franse Hyères. En ook daar vonden we drie favorieten.

Twaalf finalisten dus : Emilie Beaumont, Amandine Dewolf en Kim Stumpf van La Cambre, Gunhyo Kim, Vladimir Lazarevic en Mikio Sakabe van de Modeacademie, Thomas Vicary, Edeline Lee en Steve Jung van Saint Martins, en ten slotte Andrea Klüsener, Anthony Vaccarello en Aurore Thibout van op het Festival van Hyères. Professionele modellen van Dominique Models Agency liepen voor hen de catwalk, het beautyteam van Estée Lauder verzorgde de make-up.

Niet enkel de nominatie van de finalisten blijkt steeds lastiger te worden, ook de juryleden hadden verhitte discussies bij de deliberatie van de winnaar. Die jury bestond uit ontwerpers Annemie Verbeke, Ann Demeulemeester, Tim Van Steenbergen en Edouard Vermeulen, Maria Luisa van de gelijknamige boetiek in Parijs, en moderedacteurs Cathérine Ongenae en Frédéric Brébant van Weekend Knack en Weekend Le Vif / L’Express. Grote verdeeldheid dus, maar uiteindelijk moest de knoop worden doorgehakt : de Koreaan Steve Jung (29) kreeg de cheque van 10.000 euro. Een welkom extraatje, want in februari houdt hij tijdens de London Fashion Week zijn eigen label SteveYoni Studio boven de doopvont. De andere elf kregen een naaimachine van Singer mee naar huis.

Na de show werd overigens nog een prijs uitgereikt. Voor de eerste keer dit jaar organiseerden Weekend Knack en Weekend Le Vif / L’Express in samenwerking met Dominique Models Agency een modellenwedstrijd. Uit vijftig nominaties kozen we Yasmijn Soete als nieuw ‘Topmodel van morgen’. Zij is een nieuw gezicht bij Dominique en is in Weekend Knack van volgende week voor de eerste keer in een professionele productie te zien.

Na een afscheidswoord van hoofdredactrices Trui Moerkerke en Christine Laurent, kon iedereen de lift in naar de zevende verdieping voor champagne, hapjes en een dj-set van Dirty Dancing. Bij dit schrijven zijn we nog even aan het bekomen, maar we kijken alvast samen met u uit naar volgend jaar, voor Fashion Weekend editie 5.

Door Marjolijn Vanslembrouck / Foto’s Michel Vaerewijck en Yana Hovsepyan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content