De gouden garde

Sander Van de Walle © Grégoire De Poorter

Hoe ziet de culinaire garde van morgen de toekomst van de gastronomie? We trokken enkele jonge prijswinnende gastronomen aan de mouw.

Sander Van de Walle, Eerste Chef van België 2019

“De moleculaire keuken is passé. We moeten verder met onze eigen keuken. Steeds meer chefs zullen werken met ondergewaardeerde producten van eigen bodem. Het hoeft toch niet altijd kaviaar te zijn?’

Yanick Dehandschutter, Sommelier van het Jaar 2018

“Zuiverheid is zowel bij wijnen als in de keuken belangrijk. De nadruk zal op topproducten komen te liggen waarvan je de herkomst kent en de kwaliteit goed is.”

Thijs Vervloet, Jonge Chef van het Jaar 2018 (Gault & Millau)

“Hedendaagse chefs keren terug naar de klassieke basiskeuken, maar de aanpak is anders. We gebruiken bijvoorbeeld Japanse invloeden om klassieke gerechten op een verfijnde manier op het bord te krijgen. We willen onze klanten iets nieuws leren kennen, maar wel met een vertrouwde basis.”

Lees meer op weekend.be/chefsvanmorgen.

Yanick Dehandschutter
Yanick Dehandschutter
Thijs Vervloet
Thijs Vervloet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content