KRIS VERSCHEURE – MA PASSION IN ROESELARE

Restaurant Ma Passion is te vinden in een oud, voornaam brouwershuis in de volkse buurt Nieuwmarkt, waar vroeger de beste tapijtverkopers van Vlaanderen woonden. Op het dak staat een torentje in koper, waardoor het gebouw de bijnaam ‘het Vaticaan’ kreeg. De inrichting van het eethuis is nieuw en het resultaat mag gezien worden. Ma Passion heeft warm gedecoreerde vertrekken met sfeer en klasse. Er is een binnen-tuin met terras. Kris Verscheure staat aan het fornuis. Hij kan bogen op drie jaar ervaring in ’t Convent en vijf jaar in De Karmeliet. Hij is ook Ridder van de Truffelorde. Er is geen spijskaart maar uitsluitend een menu, dat in korte of lange versie kan worden genomen. De gerechten uit het menu zijn ook afzonderlijk te bestellen.

Ma Passion : Diksmuidsesteenweg 159, 8800 Roeselare. 051 69 83 18. www.ma-passion.be Dinsdag en woensdag gesloten.

MARTIJN DEFAUW – DAMIER IN KORTRIJK

Hotel Damier dateert uit 1398, heeft een gevel uit 1769, ligt aan de Markt van Kortrijk en herbergt een stijlvol bruin café en een gastronomisch restaurant. Het complex werd in 2011 gekocht door de Kortrijkse ondernemer Yvan Vindevogel (Omega Pharma, Vemedia, Coppperhead Gin). In de keuken werd jong talent geïnstalleerd: de 26-jarige chef Martijn Defauw en de 25-jarige souschef Niels Vroman. Martijn werkte eerder in De Herborist en liet zijn stempel achter bij Table d’Amis. Er wordt gekokkereld met visie en de gerechten die op de borden komen zijn zuiver en toegankelijk, en gemaakt op basis van hoofdzakelijk biologische lokale producten. De spijskaart is beknopt en de aandacht gaat naar het Menu Jeunesse (vier gangen 50 euro).

Hotel Damier : Grote Markt 41, 8500 Kortrijk. 056 22 15 47. 42 hotelkamers en vergaderzalen met daglicht. Driegangenlunch 33 euro. www.hoteldamier.be. Het restaurant is gesloten op zondag en maandag.

LODE DE ROOVER – FLEUR DE LIN IN ZELE

Fleur de Lin werd op de kaart gezet door twee ervaren jonge mensen. Kok Lode De Roover (30) studeerde af aan Ter Groene Poorte en ging in de leer in betere eethuizen (Comme Chez Soi, La Bergerie, Eyckerhof, ’t Korennaer). Hij verwierf in 2011 de titel Eerste Kok van België, Prosper Montagné. In zijn eigen restaurant kiest hij voor top- producten, die hij met eerbied behandelt en met speelse garnituren omlijst. Gastvrouw is Barbara Dhondt. Zij studeerde af aan Ter Duinen en deed horecaervaring op in binnen- en buitenland. Plaats van gebeuren zijn de voormalige kantoren van spinnerij Zevensterre. De spijskaart beperkt zich tot vier voor- en vier hoofdgerechten. De aandacht wordt geleid naar de menu’s.

Restaurant Fleur de Lin : Lokerenbaan 100, 9240 Zele. 052 44 45 00. Menu’s van 35 tot 60 euro. www.restaurantfleurdelin.be. Gesloten maandag, dinsdag en zaterdagmiddag.

DIDIER BOURDEAUX – MAISON D IN RONSE

Maison D werd in december 2012 geopend door Didier Bourdeaux en Delfine Van Der Straten. Didier (29) is van Diksmuide. Hij liep school in Ter Duinen in Koksijde, deed stage in De Karmeliet en bleef daar uiteindelijk twee jaar. Van daaruit vertrok hij naar Château du Mylord in Ellezelles, waar hij acht jaar werkte, waarvan de laatste zes jaar als souschef. Maison D heeft zijn onderkomen in een voornaam huis uit het begin van de vorige eeuw. De benedenverdieping werd met respect voor het verleden heringericht door succesarchitect Lieven Musschoot. Bourdeaux kookt met visie. Hij kiest voor bereidingen die niet te vergezocht zijn en waarin eersteklasproducten spreken.

Restaurant Maison D, Charles Vandendoorenstraat 10, 9600 Ronse. 056 607 465. www.maison-d.be. Zaterdagmiddag, zondag-avond en maandag gesloten.

EDWIN VAN GOETHEM – ‘T KORENNAER IN NIEUWKERKEN-WAAS

In de zeventien jaar dat Edwin Van Goethem op eigen benen staat, heeft hij heel wat culinaire wondertjes op het bord getoverd. Edwin was ook een goed ondernemer, die zijn zaak organisch liet groeien. Hij investeerde de verdiende eurootjes terug in de zaak en zo is ’t Korennaer uitgegroeid tot een mooi en groot hedendaags gastronomisch restaurant. Edwin is vandaag 48 en zijn kookstijl is volwassen en evenwichtig. Eersteklas verse producten verwerkt hij in fris smakende creaties. Talent, inzicht en ondernemerschap: alles is in huis. Wat ontbreekt, is de erkenning door de grote gidsen!

Restaurant ’t Korennaer : Nieuwkerkenstraat 4, 9100 Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas). 03 778 08 45. Lunchmenu : 35 euro. Menu’s van 45 tot 85 euro. www.korennaer.be. Maandagavond, dinsdag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content