Aanbod

Sauna & Health Center De Bron is gelegen in het centrum van Mechelen, verborgen achter een 18de-eeuwse inrijpoort. De benedenverdieping wordt volledig in beslag genomen door sauna, stoom-, borrel- en zwembad. Op de eerste verdieping vind je een rustruimte en door rieten matten afgeschermde behandelingsruimten. Het schoonheids- en relaxatiegamma gaat van gelaatsverzorging tot pedicure, en van massage tot anticellulitis-thermo-pakking. Wij kozen voor voetreflexologie.

Onze bevindingen

Mijn afspraak voor een sessie voetreflexologie is pas om 18 uur. Tijd genoeg om eerst te genieten van een saunabeurt. Het saunalandschap bij De Bron is niet gigantisch groot, maar wel efficiënt en comfortabel: een stoombad met eucalyptus, waar het zodanig stoomt dat je de anderen nauwelijks ziet zitten, en drie sauna’s op verschillende temperaturen (70, 90 en 100°C). De warmte is weldadig en ik voel de vermoeidheid zo uit mijn lichaam glijden. Het moet gezegd: de koude douche en dompelbad zijn hartstikke koud. Dat vraagt moed van een mens. Sommigen zie ik meteen na dat dompelbad opnieuw de sauna induiken. Dat heb ik nooit begrepen: ik heb meestal zo’n halfuurtje nodig om op adem te komen. Ik schrik ook werkelijk op als tussen twee saunabeurten plots iemand naast mij staat en vraagt of ik die voetreflexologie nu wil hebben.

“De bedoeling is je zo goed mogelijk te ontspannen”, zegt Nancy terwijl ik op de bank ga zitten, mijn voeten haast in haar schoot. “Je voeten zijn de spiegel van je hele lichaam. Hier eindigen alle meridianen, de energiebanen die door elk van je organen lopen.” Ze begint mijn kuiten warm te wrijven met zachte ritmische bewegingen. Langzaam volgt ze de lijnen van mijn voeten, de hiel, de wreef, de voetzolen… “Hier ligt je baarmoeder… Heb je je menstruatie?” Ze lacht als ik haar verbaasd aankijk. En ze verklaart: “Bepaalde punten in de voeten corresponderen met bepaalde organen. Precies daar kan ik voelen welk deel van je lichaam niet in optimale vorm is.” Of het ook genezend werkt? “Als ik op bepaalde punten druk uitoefen, kan dat ontspanning teweegbrengen in het corresponderende deel van je lichaam. Soms is dat voldoende om genezing op gang te brengen”, antwoordt Nancy. Ik begrijp dat het kan helpen, maar dat het geen wondermiddel is en ik blijf het wonderlijk vinden, dat mijn hele lijf in mijn voeten zit. Ik sluit mijn ogen en geef mij over. Hoewel: door mijn nieuwsgierigheid is de resterende tijd net te kort om totaal te relaxen. Een minpuntje: de akoestiek op de bovenverdieping is op sommige momenten gewoon storend. Tijdens ons gesprekje moest ik regelmatig vragen ‘wat zeg je?’ omdat muziek, ronkende jacuzzi’s en proestende mensen in een koud dompelbad Nancy overstemden. De rieten matten die de behandelkamertjes afschermen, stellen qua geluidsisolatie niets voor. De voetreflexologie dan: die is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Prijs

Voetrefloxologie: 650 fr. Sauna en badhuis: 475 fr.

Sauna & Health Center De Bron, Tichelrij 1A (aan de Dijle), 2800 Mechelen, Tel. 015/33.01.08. Fax 015/33.01.09.

Hilde Verbiest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content