De brillenstylist

Bril van De Vincenzo. © IMAXTREE

Wat? Een stylist van de Belgische brillenketen GrandOptical gaat samen met jou op zoek naar de gepaste bril of zonnebril.

Waarom? Een bril is zowat het enige accessoire dat je vaak jarenlang en elke dag draagt. Er komt bij de keuze ook meer kijken dan alleen het esthetische.

Hoe werkt het? Je maakt online of telefonisch een afspraak in het filiaal van jouw keuze. De stylingsessie duurt een uurtje en begint met een verkennend gesprek. De styliste vraagt naar je kledingstijl, hobby’s, maar bijvoorbeeld ook naar je beroep, je gezinssituatie en of je allergieën hebt. Na een kleurenanalyse op basis van je huidskleur (ben je een warm of koud type), kijkt ze naar de vorm van je gezicht, je wenkbrauwen, beenderstructuur en (voor mannen) beharing. Daarna ga je passen. Als je een zware oogcorrectie hebt, wordt ook de opticien erbij geroepen voor de juiste glazen.

Bril van De Vincenzo.
Bril van De Vincenzo.© IMAXTREE

Wat kost het? De service is gratis en zonder aankoopverplichting.

De beoordeling Een nieuwe bril kopen doe je niet in een-twee-drie. Het is daarom fijn als dat kan zonder tijdsdruk en met iemand die op de hoogte is van de laatste trends. Het gratis kleurenadvies is een leuke extra. Een goed getrainde verkoper kan dit in principe ook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content