Categorie GASTRONOMISCH TOERISTENHOTEL

Keuken 7,5 Decor 7

Comfort 7 Service 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Hamont-Achel is een idyllische gemeente in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens. Het historisch erfgoed en vooral de uitgestrekte natuur (bossen, vennen, weiden, akkers) vormen de trekpleisters voor Vlaamse wandel- en fietstoeristen. Hotel-restaurant Koeckhofs ligt in het hartje van de oude dorpskom van Achel en heeft een goede reputatie als toeristenhotel met Limburgse gastvrijheid, attente service en verzorgde keuken. Koeckhofs bestaat al eeuwen (in 1781 was Keizer Jozef II van Oostenrijk er te gast). Van de oorspronkelijke oude afspanning rest nog de gewelfde kelder. De huidige constructie dateert uit 1973.

Moeder Bonneu was kokkin van opleiding en bereidde een gedegen pensionkeuken. Zoon Mark en zijn vrouw Inge Van de Broek namen de zaak in 1995 over en sindsdien wordt er hard gewerkt om de keuken op een hoger niveau te brengen. Mark Bonneu is geen sterrenjager en wil naam en faam maken in de betere middenklasse. Dat lukt goed want lekkerbekken van dichtbij of veraf boeken een tafeltje of een korte vakantie om zich in Koeckhofs culinair te laten verwennen. De meesten kiezen voor een van de drie menu’s (van 37 tot 65 euro).

Wij lieten ons verrassen door het Suggestiemenu (4 gangen 57,50 euro of 80 euro met drank). Er kwamen gevarieerde hapjes, zoals mousse van serranoham met portgelei en javanais van ganzenlever, bittere Satongochocolade met mousse van melk en amaretto. Het eerste gerecht bestond uit gebraden langoustine en sint-jakobsschelpdier, tartaar van langoustine met parels van balsamico en crème en krokant van avocado. Zeetongfilet en kreeft werden geserveerd met witte bonen en truffelschuim. Het smakelijke geheel werd echter onrecht aangedaan door een overheersend scheutenboeket. Het succulente vlees van kort gebraden en dungesneden ribstuk, ziel en bout van Iers Highlandslam kwam aan tafel op een nest van reepjes schorseneer met aardappelkoekje.

Eerst was er crème brûlée van Achelse kaas, om af te sluiten met een parfait van nougatine en panna cotta van witte chocolade met koekje van bosbessen. Wij vonden het eten verzorgd en lekker. Mark Bonneu kiest voor mooie producten, die hij met respect benadert.

HOTEL-RESTAURANT KOECKHOFS

Michielsplein 4

3930 Hamont-Achel

011 64 31 81.

www.koeckhofs.be

GOED GESCHOOLD

Mark Bonneu liep koksschool in Geel en ging in de leer bij Jacques Colemont in restaurant Figaro in Hasselt. Die stuurde de jonge kok uit naar Apicius in Gent, waar hij naast wijlen Willy Slawinski stond tijdens diens laatste acht maanden, en verder naar Scholteshof en George Blanc.

Mark nam samen met Inge Van de Broek in 1995 het ouderlijke hotel-restaurant over. Inge kreeg een beroepsopleiding in de hotelschool van Herk-de-Stad.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content